Dacă mai ai pe acasă bani vechi poți face o mică avere. Vezi cu cât se vinde bancnota de un million!

de | 24.08.2023 11:20 | Național, Lifestyle

Faimoasa bancnotă de un million de la începutul anilor 2000 se vinde acum pe internet cu o sumă frumușică. Astfel, potrivit celor de la cancan.ro, această bancnotă se găsește la vânzare pe pe platforma OLX la prețul de 1.000 de lei.

La sfârșitul anului 2003, în luna decembrie, BNR emitea bancnota de un milion.

Caracteristicile bancnotei

Emisiunea are pe avers portretul scriitorului Ion Luca Caragiale, privit din față. În centrul bancnotei se regăsește În centru, sunt ilustrate: un element floral reprezentând o violetă (Viola sororia), o mască de teatru stilizată şi o altă mască, a Comediei, simbol al teatrului. Sus, stema României, denumirea băncii centrale emitente ”BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI” şi medalion cu sigla „BNR”. Jos, valoarea nominală în cifre şi litere ”1.000.000 lei UN MILION” şi anul emisiunii „2003”. Sub floare, semnăturile guvernatorului şi casierului central. În dreapta, sub portret, semnătura în facsimil a scriitorului. Tot în dreapta, vertical, valoarea nominală „UN MILION 1.000.000”, se arată pe site-ul bnr.ro. Pe revers există altfel de detalii. În centru este ilustrată vechea clădire a Teatrului Naţional din Bucureşti. În dreapta, imprimată cu auriu, masca Tragediei, celălalt simbol al Teatrului. În stânga, statuia scriitorului Ion Luca Caragiale. Sus sunt imprimate: valoarea nominală ”1.000.000” atât pe verticală, cât şi pe orizontală, denumirea băncii centrale ”BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI” şi sigla B.N.R. Jos, în dreapta, valoarea nominală în litere şi cifre ”UN MILION lei 1.000.000”, iar în stânga, dreptunghi cu sigla BNR. Sub statuie este imprimat, orizontal, textul: „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSESTE CONFORM LEGILOR”. Seria şi numărul bancnotei, imprimate cu litere şi cifre în două culori, sunt amplasate astfel: cele cu cerneală neagră şi caractere de aceeaşi înălţime, pe verticală, în stânga; cele cu cerneală roşie şi caractere de înălţime crescătoare, pe orizontală, în dreapta.

Cu cât se vinde

Potrivit sursei citate, pe platforma OLX, un utilizator vrea să vândă o bancnotă de un milion, fiind în stare foarte bună, tocmai bună pentru colecționari. Bancnota de un million este vândută la prețul de 1.000 de lei. Utilizatorul care a publicat anunțul precizează că are două astfel de bancnote și sunt în stare foarte bună. De altfel, se mai găsesc și alte bancnote de vânzare. De exemplu alt utilizator are de vânzare două bancnote, una de un million și alta de cinci sute de mii de lei.

Sursă foto: bnr.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție șoferi! Restricții de trafic pe mai multe drumuri intens circulate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Banca Naţională a României

Ultimele articole