anchetaonline.ro

Accident grav în Bulgaria! Trei români au murit, iar alții sunt grav răniți

de | 06.08.2022 14:47 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Bulgaria este cunoscută pentru drumurile extrem de proaste, iar accidentele care au loc din această cauză sunt la ordinea zilei.

Un astfel de accident grav a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2:00, pe drumul către Veliko Tarnovo – Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, conform nova.bg. Au fost implicate un autoturism din Olanda și un autocar înmatriculat în România, iar în urma impactului, patru oameni au murit, dintre care trei români. Mai mult, alte nouă persoane au fost rănite.

Potrivit autorităților din Bulgaria, autoturismul cu numere de Olanda era oprit pe banda de urgență, iar șoferul autocarului, în care se aflau 25 de pasageri, a lovit mașina, iar apoi a intrat într-un copac. În imagini se pot observa bucăți din autocar agățate de copac.

accident0bulgaria - Accident grav în Bulgaria! Trei români au murit, iar alții sunt grav răniți

Foto Adevărul.ro

Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii ambasadei până în prezent, în urma acestui accident patru persoane, între care trei cetăţeni români, au decedat şi nouă au fost rănite. Persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicalã din zonă. Ancheta autorităţilor bulgare cu privire la acest accident este în desfăşurare. O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul din Veliko Tarnovo pentru a acorda asistenţă consulară. Autorităţile competente bulgare au informat, de asemenea, că procesul de identificare a tuturor victimelor este încă în desfăşurare”, a transmis MAE, conform news.ro.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că au fost luate măsuri pentru ca românii răniți să primească toate îngrjirile medicale necesare. Totodată, elicopterele SMURD vor ajunge în Bulgaria pentru a-i aduce pe răniți la Spitalul Floreasca din București.

accident bulgaria - Accident grav în Bulgaria! Trei români au murit, iar alții sunt grav răniți

Foto Adevărul.ro

Șoferii se plâng de drumurile extrem de proaste, înguste și slab luminate, din Bulgaria:

Drumul este foarte rău, nu ai vizibilitate, este foarte îngust. Vii la ora 2 noaptea şi ce vezi – că au murit trei oameni, 7-8 sunt în spital”, a declarat pentru BNT News şoferul Tunc Tanner, potrivit Adevărul.ro.

Autocarul se deplasa spre România, dinspre Istanbul.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești: De la petrecere la spital! Tânăr căzut de la etaj

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă | Olanda | SMURD