Dosar penal pentru ucidere din culpă, după accidentul de muncă de la Moșoaia

de | 19.05.2022 16:54 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Rural

INFORMAȚII NOI

Din nefericire, bărbatul care a căzut de pe schelă a fost declarat decedat. Medicii au încercat să îi salveze viața, însă eforturile acestora au fost în zadar, fiind nevoiți să declare decesul bărbatului.

Potrivit surselor noastre, se pare că bărbatul, în vârstă de 45 de ani, muncea la o casă în momentul în care a fost găsit căzut pe jos, cu sângerări în zona cervicală.

El era angajat să lucreze la casă, fiind muncitor în construcții. Nu știa, însă, că aceasta va fi ultima lucrare pe care o va face.

La locul tragediei au ajuns polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului pentru a desfășura primele cercetări. Ancheta a fost preluat de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești.

Potrivit primelor verificări, se pare că bărbatul de 45 de ani era angajat al unei firme de construcții.

Prin urmare, oamenii legii au deschis dosar penal pentru săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă.

Polițiștii argeșeni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat care lucra la înălțime, la un imobil de pe raza localității Moșoaia, a căzut de pe schelă.

La fața locului au fost direcționați polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, pentru primele măsuri, iar cercetările au fost preluate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești.

Din primele verificări s-a stabilit că un bărbat de 45 de ani, anjagat al unei societăți, care efectua activități de construcție, ar fi căzut de la înălțime, fiind constatat decesul acestuia.

În cauză urmează să fie întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, conform art. 192, 349 și 350 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

 

INFORMAȚII INIȚIALE

Un apel la 112 anunța, joi după-amiază, că un bărbat a căzut de pe o schelă în localitatea Smeura, Moșoaia.

La fața locului s-au deplasat pompierii cu un echipaj de descarcerare, alături de un echipaj al SAJ Argeș.

Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că bărbatul nu este încarcerat, dar prezinta leziuni grave. El ar fi căzut de la aproximativ 5 metri.

 

Foto descriptiv  România24.ro

 

E oficial, după autopsie! Pompierul ucis ieri A FOST CĂLCAT de autospeciala de stingere incendii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poiana Lacului