Fetița de 5 ani care a decedat după transplantul hepatic nu suferea de boala Wilson! Avea ciroză

de | 19.05.2022 16:40 | Știri, După locație, Național

INFORMAȚII NOI

Fetița de 5 ani care a fost supusă unui transplant de ficat a murit în cursul zilei de miercuri, la Institutul Fundeni. Medicii spun acum că micuța nu avea Boala Wilson, așa cum anunțaseră, ci că suferea de ciroză.

Potrivit medicilor, nu s-a descoperit prezența unui virus, în urma analizelor, iar cauza insuficienței hepatice o reprezenta ficatul său cirotic. Totuși, nu este cunoscută boala care a dus-o pe copilă până la stadiul de ciroză.

Am decis să efectuăm transplantul în urgență, a avut indicație de transplant, dar avea multiple probleme neurologice, hematologice. Acel copil, la 5 ani, avea 15 kg. Nu a fost o insuficiență de cauză misterioasă. În timpul transplantului, ficățelul era cirotic. Era o boală care exista de câțiva ani la fetiță și care a dus la această insuficiență acută și care a necesitat transplant de urgență. În zilele următoare vom afla și cauza cirozei”, a transmis Vlad Brașoveanu, șeful secției Chirurgie și Transplant Hepatic, potrivit Digi 24.

Inițial, starea fetiței s-a îmbunătățit, după transplantul de ficat, însă nu pentru multă vreme. La 10 zile după transplant, copila a fost reintubată, instalându-se o insuficiență multiplă în organism, fiind nevoie de încă o intervenție chirurgicală.

Am reușit să detubăm pacienta și a fost extraordinar, pentru că a putut vorbi puțin cu mama, tata, după care au apărut modificări la nivelul tubului digestiv și pulmonar. A necesitat reintubarea și ulterior drenajul. Explicațiile le dăm cu multă tristețe, pentru că fiecare vine la spital să se facă bine”, a adăugat Dana Tomescu, șefa secției ATI de la Fundeni.

Amintim că transplantul de ficat a fost făcut la începutul acestei luni, iar donator a fost un adolesecent de 17 ani aflat în moarte cerebrală.

INFORMAȚII INIȚIALE, 16 MAI 2022

Starea fetiței de 5 ani, care suferă de boala Wilson, este critică. Micuța a fost supusă unui transplant de ficat în urmă cu câteva săptămâni.

Anunțul despre starea fetei a fost făcut prin intermediul unui comunicat reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

În cursul zilei de luni, medicii au reintervenit chirurgical, după ce s-au identificat complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă”, au transmis medicii.

Amintim că transplantul de ficat a fost făcut la începutul acestei luni, iar donator a fost un băiat de 17 ani.

Inițial, fetița a fost considerată primul caz suspect de hepatită misterioasă din România. Ulterior, s-a dovedit că avea boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Aceste acumulări duc la insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe.

Foto Observator

 

Veste bună! Acești elevi vor primi mai mulți bani de la Guvern

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: