Accident imens cu peste 40 de TIR-uri și mașini în Ungaria! Printre victime sunt și 3 români

de | 11.03.2023 23:25 | Știri, După locație, Eveniment, Importante, Național

Un accident uriaș, cu peste 40 de TIR-uri și autovehicule ce s-au ciocnit în lanț, s-a petrecut, astăzi, sâmbătă, 11 martie, în jurul orei 14:25, pe la kilometrul 26 al autostrăzii M1 din Ungaria.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, printre victimele teribilului accident de circulație se află și mai mulți. Din numărul total de 36 de persoane rănite, 3 ar fi români, iar unul dintre aceștia se află în stare gravă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale pentru informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.”, transmite MAE.

Conform Hirado.hu, cauza care a dus la teribilul accident de circulație ar putea fi chiar o furtună de praf.

În eveniment au fost implicate cinci camioane și 37 de autoturisme. În urma accidentului, au ars 19 vehicule.

La fața locului s-au deplasat zece ambulanțe și trei elicoptere de salvare, potrivit M1 News.

Circulația a fost închisă pe ambele sensuri.

Pe baza primelor informații, 25-30 de persoane rănite sunt tratate în acest moment, dar acestea nu sunt încă cifre finale, mai multe vehicule au luat foc, căutările și tratamentele sunt în curs de desfășurare. În momentul de față, ancheta răniților este încă în desfășurare, deocamdată primul feedback a fost că aproximativ jumătate dintre răniți sunt răniți grav, iar cealaltă jumătate sunt răniți ușor, la finalul intervențiilor de la fața locului voi putea comunica exact câți sunt și ce leziuni au suferit. Având în vedere numărul mare de răniți, îi vom transporta la mai multe spitale, astfel încât, cu ajutorul elicopterelor de salvare, să-i putem plasa foarte repede pe cei grav răniți în spitale mai îndepărtate, planificarea acestui lucru are loc în paralel cu îngrijirea la fața locului în cadrul managementului nostru de salvare”, a precizat pentru Hirado Pál Győrfi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Național de Ambulanță.

Sursa Foto stirileprotv.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un tânăr și-a şantajat două foste iubite cu publicarea unor fotografii compromiţătoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole