Accident cu victimă pe DN 7C. Un motociclist a intrat într-un cap de pod

de | 02.09.2023 18:35 | Județean, Eveniment

Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au intervenit în ziua de 1 septembrie, la un accident pe DN 7C, pe raza comunei Albești.

Verificările preliminare făcute de polițiștii au stabilit că, în jurul orei 16:30, un bărbat de 55 de ani, de cetățenie lituaniană, care conducea o motocicletă pe DN 7C, din direcția Sibiu spre Curtea de Argeș, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, pe fondul unei depășiri neregulamentare, în curbă la dreapta, cu încălcarea marcajului longitudinal continuu, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de pod din beton.

Motociclistul a suferit leziuni, în urma impactului, fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri.

IPJ Argeș informează că bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării medicale, acesta fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri, totodată fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeș.

MAI politia-capitalei-politisti-masina-politie-640x400

Polițiștii rutieri vin de asemenea cu o serie de recomandări pentru conducătorii auto.

Aceștia trebuie să:

  • acționeze cu moderație pedala de accelerație
  • circule preventiv și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și la cele rutiere
  • în condiții de trafic aglomerat sau la drum întins, trebuie păstrată o distanță mai mare față de autovehiculul care circulă înainte
  • respecte limitele legale de viteză, atât în localități cât și în afara acestora, graba de a ajunge la destinație nefiind justificată, mai ales în condițiile unei perioade de vacanță
  • nu se angajeze în depășiri riscante
  • se asigure temeinic înainte de orice schimbare a direcției de mers;
  • nu uite de politețea rutieră
  • respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident grav la Albota! Trei victime transportate la spital!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole