anchetaonline.ro

Activitatea la Uzina Dacia se oprește din nou

de | 14.04.2022 15:08 | Știri, După subiect, Economic, Mioveni

Activitatea la Uzina Dacia din Mioveni va fi oprită din nou, timp de câteva zile, în mai multe departamente. Astfel, potrivit unei note informative, Uzina Dacia anunță că pe 16 aprilie se va lucra doar schimbul 1 și 2. De asemenea, în departamentul Presaj va fi redusă activitatea în zilele de 18, 19, 20 și 21 aprilie, la schimbul 3 și parțial la schimburile 1 și 2.

Potrivit notei informative, activitatea se va desfășura astfel:

  • Secțiile cutii de viteze și motoare – activitatea întreruptă în zilele de 15,18 și 21 aprilie
  • Secția aluminiu – lucrează parțial doar pentru clienții externi în zilele de 15, 18 și 21 aprilie
  • Secția Șasiuri și celelalte activități din UMCD – vor lucra în așa fel încât să răspundă cererilor din UVD și a clienților externi.

De asemenea, DLRo și celelalte direcții suport își vor organiza programul de lucru și oamenii angajați în funcție de cererea clienților, în perioadda 15-21 aprilie.

Dacia anunță că angajații care rămân acasă în această perioadă sunt plătiți cu 85% și tichete de masă.

În ultimii doi ani, uzina Dacia și-a întrerupt de mai multe ori producția, mai întâi din cauza pandemiei, apoi din cauza problemelor de aprovizionare cu semiconductori, iar acum și din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Rusiei. Circa 40% din producția Presajului din cadrul Uzinei Dacia era pentru Rusia.

Citiți mai multe despre aici subiect pe anchetaonline.ro:

Uzina Ungureanu Viorel

Liderul sindical Dacia: Fabricile-client din Rusia au dispărut, iar Uzina se resimte grav!

Foto descriptiv Digi 24

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Rusia | Ucraina | Uzina Dacia