Minor de 17 ani, rănit într-un accident cu motocicleta

de | 19.07.2022 12:53 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Ștefănești

Un accident rutier s-a produs, marți, în orașul Ștefănești. Din primele date, un autoturism și o motocicletă sunt implicate.

La fața locului se află polițiștii.

De asemenea, pompierii intervin cu o autospecială de intervenție și două echipaje SMURD.

accident stefanesti 1 - Minor de 17 ani, rănit într-un accident cu motocicleta

Potrivit reprezentanților ISU Argeș, motociclistul, un minor de 17 ani, a fost rănit. Acesta este conștient, însă a suferit leziuni la piciorul stâng.

Băiatul a fost transportat la spital.

Totodată, a fost monitorizat și șoferul autoturismului, însă nu a avut nevoie de transport la spital.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, din cercetările preliminare, s-a stabilit că un șofer de 35 de ani, din Călinești, în timp ce se deplasa pe strada Coasta Câmpului din Ștefănești, a intrat în coliziune cu o motocicleta, condusă de tânărul de 17 ani, din Ștefănești.

Minorul deține permis de conducere categoria A1, pentru motociclete ușoare, cu capacitate cilindrică redusă, potrivit polițiștilor.

Ambii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

13 accidente cu motocicliști, în județul Argeș, de la începutul anului

IPJ Argeș atrage atenția asupra evenimentelor rutiere în care sunt implicați motocicliștii, având în vedere că de la începutul anului și până acum, s-au produs 13 accidente în care au fost implicate motocicliști, iar în urma acestora, 11 persoane au fost rănite.

– Utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident.
– Fiți vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire și semnalizarea oricărei schimbări a direcției de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.
– Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.
– Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ,,mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.
– Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic.
– Anticipați pericolele – rulând la distanță de minim 1,5 m față de vehiculele aflate în staționare, pentru a evita deschiderea bruscă a unei portiere.
– Nu confundați strada cu pista de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident, precum și gravitatea consecințelor”, transmite IPJ Argeș.

Foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Panică la o grădiniţă din Piteşti! Macara în pericol de prăbuşire peste clădire

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU

Ultimele articole