anchetaonline.ro

Pitești: Băiat de 14 ani, lovit de un autoturism

de | 08.04.2022 19:18 | Știri, După subiect, Eveniment, Pitești

Accident rutier, vineri seara, în cartierul Găvana, din Pitești. Potrivit informațiilor de la fața locului, un pieton ar fi fost acroșat de un autovehicul pe strada Episcop Grigorie Leu.

Este vorba despre un minor de 14 ani, care ar fi traversat neregulamentar, fără să se aigure corespunzător, potrivit primelor cercetări. Băiatul a suferit mai multe traumatisme la nivelul corpului, fiind preluat de către echipajul SMURD și transportat la spital.

La volan se afla un șofer de 75 de ani, din Pitești, care se deplasa din direcția cartierului Trivale către cartierul Găvana. Potrivit oamenilor legii care au ajuns la locul cu pricina, șoferul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Din fericire, conform primelor evaluari medicale, victima de 14 ani nu prezinta vreun risc vital, urmand sa fie supusă unor investigatii amanunțite. Are numeroase contuzii, dar nicio fractură vizibilă la prima vedere.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, s-a stabilit că un minor de 14 ani, din Pitești, în împrejurări care urmează să fie stabilite din cercetări, posibil pe fondul traversării prin loc nepermis, fără să se asigure corespunzător, a fost acroșat și accidentat ușor de un autoturism, condus pe str. Episcop Grigorie Leu din Pitești, din direcția cart. Trivale spre cart. Gavana, de un bărbat de 75 de ani, din Pitești.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.
Minorul a fost transportat la spital, în urma investigațiilor medicale rezultând că este rănit ușor.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Așa cum am precizat anterior, la volan se afla un șofer de 75 de ani, care conform polițiștilor conducea regulamentar și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Pe de altă parte, de cele mai multe ori puterea de concentrare și de reacție a persoanelor trecute de o anumită vârstă este mult mai redusă decât a șoferilor mai tineri, fapt semnalat și de către ceilalți participanți la trafic. Nu mai departe de weekendul trecut, un accident grav a avut loc pe DN7, la Drăganu, eveniment produs din cauza unui șofer în vârstă de 80 de ani.

Citește pe anchetaonline.ro:

accident draganu 6

VIDEO! Un șofer de 80 de ani- la volanul mașinii accidentate! Ce te mai aștepți?

 

Foto descriptiv

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Găvana | SMURD | Trivale