Haine fake, vândute vedetelor și politicienilor! 14 oameni inculpați

de | 08.04.2022 19:32 | Știri, Național

O grupare care contrafăcea haine ale unor branduri celebre a fost destructurată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti.

Potrivit oamenilor legii, 14 persoane sunt inculpate. Hainele erau realizate în două fabrici din România, iar apoi vândute unor vedete, sportivi și politicieni.

Un număr de şase inculpaţi, direct sau prin interpuşi (trei inculpaţi), comercializează şi deţin în acest scop, obiecte de vestimentaţie purtând mărci identice cu mărci înregistrate pentru produse identice aparţinând unor brand-uri celebre ( Moncler, Gucci, Ferrari, Valentino, Max Mara Brioni, Pal Zileri, Belstaff, Siviglia, Off-WhiteValentino, Giorgio Armani, Brioni, Chanel, Louis Vuitton, Versace, Tom Ford, Prada, Burberry, Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Paul & Shark etc.). Majoritatea persoanelor care achiziţionează aceste bunuri nu au cunoştinţă despre caracterul contrafăcut al acestora”, se arată în comunicat.

 

Cele două societăți comerciale, în care se produceau mărfurile, erau administrate de două dintre persoanele implicate în acest caz, potrivit anchetatorilor:

Sus-numiţii au legături infracţionale cu mai multe persoane din rândul angajaţilor (şase inculpaţi) precum şi alţi colaboratori (trei societăţi comerciale), care participă la contrafacerea bunurilor prin efectuarea diferitelor procese de fabricaţie (efectuarea broderiilor, cusăturilor, contrafacerea etichetelor, elaborarea programelor informatice pentru maşinile de cusut şi celelalte utilaje), introducerea în ţară a materialelor necesare contrafacerii acestora (etichete, fermoare, ţesături etc) importate din Italia”, a mai precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Produsele erau vândute persoanelor potente financiar

Mai mult, conform procurorilor, doar o mică parte din banii câștigați în urma comerțului cu produsele contrafăcute era înregistrată în contabilitate. De asemenea, marfa avea o clientelă cu circuit închis, fiind vândută către persoane potente financiar.

Doar un procent mic din sumele de bani obţinute în urma comercializării produselor contrafăcute sunt înregistrate în actele contabile, cea mai mare parte fiind încasate direct de către persoanele mai sus menţionate şi interpuşii acestora, acest aspect rezultând în principal din profitul mic declarat de către societăţi la sfârşitul exerciţiului financiar. Pentru a evita înregistrarea în contabilitate a bunurilor, la autoritatea vamală competentă nu sunt declarate toate achiziţiile de materie prima din Italia şi evident nici produsele contrafăcute importate”, au explicat procurorii.

Bunurile sunt comercializate, în general, către o clientelă cu circuit închis din care fac parte persoane potente financiar (vedete, oameni politici, patroni, sportivi, angajaţi ai administraţiei locale, medici, notari, angajaţi ai unităţilor bancare, etc.).Totodata, persoanele cercetate în cauză comercializează bunuri contrafăcute în alte fabrici din ţară şi din străinătate ai căror furnizori nu au fost identificaţi până în prezent”, mai precizează sursa citată.

Unul dintre inculpați este acuzat și de viol

Anchetatorii au stabilit că unul dintre cei 14 inculpați este cercetat și pentru viol. Fapta ar fi fost comisă în luna august a anului 2020.

În perioada 10 august 2020, ora 17.20 – 11 august 2020, ora 11.00, a lipsit de libertate o femeie, iar apoi “fără consimţământul acesteia şi prin exercitarea de ameninţări şi acte de violenţă a întreţinut cu aceasta raporturi sexuale normale şi orale şi a agresat-o fizic, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare mai multe zile de îngrijiri medicale”, au transmis oamenii legii

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Italia