(VIDEO) Prefectul și primarul-prezenți la locul mega-incendiului de la Butoaie

de | 30.07.2023 22:02 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Informații noi

Pompierii argeșeni au avut o misiune grea duminică după ce a luat foc unul dintre cele mai mari restaurante cu terasă din municipiul Pitești.

Astfel, pentru lichidarea incendiului au acționat 49 de pompieri cu nouă autospeciale pentru stingerea incendiilor, două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime și două autospeciale de primă intervenție și comandă.

Forțele de intervenție au lucrat continuu pentru îndepărtarea efectelor incendiului, concomitent cu protejarea blocurilor din imediata apropiere și a altor construcții la care flăcările nu au reușit să se propage.

Intervenția a fost de lungă durată, salvatorii fiind prezenți la locul evenimentului până luni dimineața.

Pompierii cred că focul a pornit de la panourile fotovoltaice de pe local.

Ancheta pe care au început-o va arăta dacă instalaţia a avut o defecţiune sau a fost montată greşit.

În urma incendiului, acoperișul a fost distrus total, iar mai multe elemente din acoperiș și grinzi din lemn au căzut în interior, însă, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Acoperis ars - (VIDEO) Prefectul și primarul-prezenți la locul mega-incendiului de la Butoaie

Este o intervenție grea și de lungă durată lucrându-se continuu pentru îndepărtarea efectelor incendiului, concomitent cu protejarea blocurilor din imediata apropiere și a altor construcții la care exista pericol de propagare, iar până în acest moment acestea au fost salvate.”, transmite ISU Argeș

Pentru asigurarea zonei și fluidizarea traficului, la fața locului au intervenit echipaje de poliție și jandarmi. De asemenea, la fața locului s-au deplasat și prefectul județului Argeș, Radu Valeriu Perianu, precum și primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, pentru a oferi sprijin.

Potrivit ISU Argeș, pentru a suplimenta cantitatea de apă, în zonă a fost trimis  un autocamion cu cisternă de către reprezentanții primăriei Pitești.

La intervenție au participat nouă autospeciale pentru stingerea incendiilor, două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat, două autospecialele de intervenție și salvare de la înălțime și două autospeciale de primă intervenție și comandă ale ISU Argeș, încadrate cu 49 de pompieri.

În timp ce se lupta cu flăcările, un pompier argeșean a fost rănit. El a acuzat dureri la nivelul genunchiului.

Acesta a primit îngrijiri medicale de la paramedicii  SMURD. Ulterior, el a fost transportat la spital conștient și stabil hemodinamic pentru investigații medicale amănunțite.

Din păcate, flăcările s-au extins cu repeziciune, iar pentru a lichida incendiul, la fața locului, pompierii intervin cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări și două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat.

Din fericire, 40 de persoane, clienți și angajați ai restaurantului, s-au autoevacuat la timp. În afara clienților din local, pompierii au evacuat și 39 de persoane din blocurile care sunt gard în gard cu restaurantul în flăcări.

Bună dragilor! Așa cum probabil mulți ați auzit deja, restaurantul nostru a suferit un incendiu neplăcut! Nu vă faceți griji, toată echipa este în siguranță, inclusiv clienții care erau prezenți în locație. LOCAȚIA VA FI TEMPORAR ÎNCHISĂ – NE ÎNTOARCEM CÂT DE CURÂND POSIBIL! Ne cerem scuze pentru inconveniență.”, au transmis reprezentanții restaurantului, într-o postare pe pagina de Facebook

3372f327 e46f 43aa 8a60 5a9c68b09730 - (VIDEO) Prefectul și primarul-prezenți la locul mega-incendiului de la Butoaie

Speriată de flăcările puternice și fumul dens, o persoană care locuiește în apropiere de restaurant a suferit un atac de panică.

Echipajul medical aflat la fața locului i-a acordat îngrijiri medicale, ulterior aceasta a fost transportată la spital.

Pompierii suplimentează resursele de apă disponibile la hidranții stradali, întrucât stingerea incendiului necesită cantități uriașe, motiv pentru care, după cum se vede în imaginile surprinse de reporterii noștri, alimentează inclusiv de la surse private, așa cum este hotelul Ramada care are propria sursă de apă.

De asemenea, echipajele caută să se alimenteze și de la hidranții Centrului de Afaceri, aflat la capătul Căii București.

Venit la fața locului pentru a oferi sprijin, edilul Piteștiului susține că a contactat Apă Canal și Salpitflor, care vor veni cu cisterne și vidanje cu apă.

Până la acest moment, au fost două victime, o persoană care a făcut atac de panică și un pompier.

De asemenea, incendiul a produs pagube materiale care sunt estimate la câteva sute de mii de euro. Apropiații patronului spun că acesta ar avea asigurare.

Pompierii vor face o anchetă pentru a stabili de la ce a pornit incendiul.

Știre inițială

Un incendiu puternic a izbucnit, în urmă cu puțin timp, la restaurantul La Butoaie, situat pe strada Crinului din municipiul Pitești.

Din primele informații, acesta a izbucnit la panourile fotovoltaice.

Potrivit ISU Argeș, arde generalizat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

Cineva a văzut ca iese fum din acoperiș și a dat alarma. Zecile de clienți au fugit din restaurant cu copiii de mână și au rămas în stradă

Flăcările au cuprins imediat atât restaurantul, cât și terasa care adăpostea sute de locuri.

La fața locului intervin pompierii de la Detașamentele Pitești și Bradu cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Incendiul pare a fi unul destul de puternic, deoarece în sprijinul pompierilor din Pitești și Bradu s-a deplasat și o autospecială de stingere de la Detașamentul Mioveni.

Acesta se manifestă cu o mare degajare de fum, care poate fi văzut de la destul de mare distanță, pompierii luptându-se să stăpânească focul.

Fumul s-a ridicat la mare înălțime și se vedea de la kilometri întregi. Dimensiunea dezastrului se vede însă de sus.

Până în momentul de față, nu au fost identificate victime. Persoanele s-au autoevacuat.

Știre în curs de actualizare

Foto Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Agenții economici din Argeș, în vizorul polițiștilor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole