Copil mușcat de viperă, pe masivul Godeanu

de | 30.07.2023 23:12 | Știri, Eveniment, Național

Viperele s-au înmulțit mult în ultima perioadă și pot ieși în calea turiștilor, la munte. Potrivit specialiștilor, de vină ar fi și schimbările climatice de care avem parte în ultima vreme.

La fel s-a întâmplat și astăzi, 30 iulie, când o viperă a ieșit în calea unui copil pe care l-a mușcat.

Incidentul nefericit a avut loc pe Valea Cernei, masivul Godeanu.

Salvamontiștii gorjeni au alertat și elicopterul SMURD-IGAV din POA Caransebeș, care a așteptat mașina cu care a fost coborât copilul în apropierea orașului Herculane.

O nouă alertare pentru salvamontiștii gorjeni, tot în Valea Cernei, masivul Godeanu, unde un copil a fost mușcat de viperă. A fost alertat elicopterul SMURD-IGAV din POA Caransebeș care va aștepta mașina cu care este coborât copilul în apropierea orașului Herculane”, a transmis Salvamont România, pe Facebook.

În urma incidentului nefericit, împreună cu părinții săi, copilul a mers către Herculane, unde se afla elicopterul SMURD.

Starea copilului încă este bună, dar nu știm cât de mult venin a fost inoculat, cum va evolua în perioada următoare și atunci trebuie dus de urgență la un spital unde să beneficieze de consult și de tratament corespunzător. În acest moment, ei sunt într-o zonă fără semnal, care se întinde pe vreo 20 de km, pe Valea Cernei. În apropiere de Herculane vor avea din nou semnal. Ne-am înțeles cu dânșii să meargă pe stadionul din Herculane, unde să fie așteptați de elicopter.”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România pentru Digi24

Înaintea mașinii în care se afla copilul a mers o ambulanță pentru a supraveghea în permanență starea acestuia sau pentru a face joncțiunea pe drum.

Viperele preferă zonele cu multă stâncărie, pentru că acolo stau la soare și încearcă să acumuleze căldură în timpul zilei.

Ele pot fi întâlnite din luna mai și până în septembrie, după care intră în hibernare. Sunt cel mai active în perioada de împerechere, adică între lunile iunie și august.

De aceea, specialiștii recomandă ca pe traseele montane să mergem echipați corespunzător și să fim atenți la orice.

Foto: Shutterstock/ Facebook Salvamont România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Prefectul și primarul-prezenți la locul mega-incendiului de la Butoaie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole