Adrian Miuțescu: ”Limba română ne-a adus laolaltă de-a lungul timpului”

de | 01.09.2023 09:35 | Județean, Politic

De Ziua Limbii Române Adrian Miuțescu, deputatul Forța Dreptei, a transmis un mesaj tuturor vorbitrilor de română din întreaga lume.

”Ziua Limbii Române, limba care ne definește cultural și spiritual, ne unește ca români indiferent de țara în care trăim și ne afirmă identitatea.

Limba română ne-a adus laolaltă de-a lungul timpului și a făcut posibilă construirea unei națiuni române, fiind temelia pe care s-a înfăptuit Marea Unire din 1918. Limba română a comunicat întotdeauna cel mai bine speranțele care au animat sentimentele poporului nostru.

Statul român are datoria de a încuraja și susține cu măsuri concrete educația în limba română în Diaspora, pentru a permite fiecărui cetățean să își educe copiii în spiritul culturii românești.

Le suntem recunoscători celor care păstrează identitatea națională dincolo de granițe, familiilor de români care își învață copiii limba maternă vorbind-o în căminul lor, și cadrelor didactice care predau în alte țări limba, cultura și civilizația românească. Prin educarea fiecărei noi generații de români arătăm respectul cuvenit atât limbii române, cât și eforturilor din trecut ale unor generații întregi de pedagogi, scriitori și educatori.

La mulți ani limbii române și tuturor vorbitorilor de română din întreaga lume!”, este mesajul scris de Adrian Miuțescu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Adrian Miutescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

După dezastru de la Crevedia. Adrian Miuțescu, deputat Forța Dreptei: ”Din păcate, pericolul există în fiecare județ din țară”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu

Ultimele articole