Adrian Moisescu, director tehnic ABAAV: Este nevoie de acțiuni clare prin care să creștem sănătos tinerele generații!

de | 15.02.2024 16:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Un profesionist dornic de cunoaștere, inginerul Adrian Moisescu ocupă în prezent funcția de director tehnic Managementul Integrat – Resurse de Apă al Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, fiind – de aproximativ 15 ani – în top managementul instituției pe care a și condus-o timp de câțiva ani.

Adrian Moisescu a urmat studiile doctorale la Facultatea de Construcții Hidrotehnice din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, studii finalizate cu diploma de doctor în domeniul hidrotehnic.

Inginer ca profesie de bază, Adrian Moisescu a fost întotdeauna captivat de dorința de a înțelege și de a-și explica realitatea înconjurătoare. Poate din acest motiv, mărturisește domnia-sa, a ales să meargă la liceu pe specializarea de matematică-fizică, pentru ca – în anii adolescenței – să realizeze că, de fapt, cel mai mult își dorea să devină inginer.

Cred și simt că tot ce-am ales să fac și să învăț îmi este de mare folos în jobul actual, însă – în aceeași măsură – consider că, în permanență, este nevoie să înveți, să te supraspecializezi, să fii la curent cu toate noutățile din domeniul în care activezi, să rămâi relevant în activitatea ta. Da, pot concluziona cu bucurie, poate chiar și cu mândrie, că am ales drumul profesional potrivit, jobul potrivit, corelat cu interesele mele vocaționale, cu valorile și cu personalitatea mea.”

Capacitatea de a învăța, de a pune în practică informațiile dobândite, flexibilitatea, capacitatea de adaptare la situații noi, de a gestiona schimbarea, colaborarea, comunicarea și fluența digitală sunt – în opinia lui Adrian Moisescu – acele competențe necesare pentru a performa într-o carieră de succes. De asemenea, inteligența emoțională și, mai ales, empatia, capacitatea de a te conecta cu ceilalți, de a acționa manifestând compasiune sunt calitățile de bază ale liderilor viitorului.

Cea mai delicată problemă pentru un manager în ziua de astăzi este resursa umană, personalul calificat. Se resimte o lipsă acută de specialiști aproape în orice domeniu de activitate și este nevoie de acțiuni clare prin care să creștem sănătos tinerele generații. Și noi, alături de alte instituții și organizații, am început să fim foarte prezenți în educația tinerei generații, încă de la vârste fragede suntem prezenți în grădinițe și școli cu proiectul nostru «Educație pentru mediu – să păstrăm apele curate». Vrem să fim atractivi ca angajator și să fim alături, prin diferite programe, de viitorii noștri coleg, detaliază domnia-sa.

Pentru anul care a început, Adrian Moisescu spune că își dorește să aibă responsabilitatea lucrului bine făcut, puterea de a se implica și de a excela în ceea ce face, puterea să gândească soluții pentru a aduce câți mai mulți tineri pregătiți aproape de instituția din care face parte.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Daniel Eftimie, antreprenor, medic „Perseverența m-a ghidat prin provocări, încrederea în forțele proprii și în ceilalți a consolidat relațiile, iar adaptabilitatea mi-a permis să mă pliez la schimbări!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ABAAV | Adrian Moisescu