Patric Ghebaru, manager Penitenciarul Mioveni: Continui să privesc schimbarea ca pe o oportunitate de creștere și învățare continuă!

de | 15.02.2024 16:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Și-a construit cariera pe credința că poate face o diferență și –  în ciuda impedimentelor – a continuat să creadă, să munceacă și să spere că, într-o zi, se vor vedea rezultatele eforturilor sale. Pentru managerul Penitenciarului Mioveni, Patric Ghebaru, nu a fost ușor acest parcurs, dat fiind sistemul în care a ales să lucreze și să performeze.

Alegerea de a mă implica în sistemul penitenciar a fost un moment-cheie”, povestește domnia- sa.

Au existat numeroase momente dificile, iar realitatea vremurilor părea să diminueze entuziasmul inițial.“, adaugă Patric Ghebaru, privind înapoi. Dar, astăzi, își vede dorințele transformându-se în realizări concrete.

În adolescență, visam să aduc o schimbare pozitivă în comunitate. Acum, în calitate de director al Penitenciarului Mioveni, am transformat aspirația mea în realitate. Împreună cu echipa, depunem eforturi pentru a oferi condiții umane de detenție, implementând programe de reabilitare menite să asigure reintegrarea socială a deținuților și să îmbunătățească condițiile de muncă ale polițiștilor de penitenciare.

Ce a contribuit la această evoluție în direcția aspirațiilor sale sociale și profesionale?  În primul rând, Patric Ghebaru vorbește despre determinare. O consideră cheia tiparului de succes pe care îl reprezintă în categoria managerilor de nouă generație.

La această determinare (care i-a definit activitatea, care l-a transformat într-un bun profesionist ca polițist, apoi într-o voce puternică a sistemului și a echipei ca lider sindical și, mai departe, într-un manager cu o viziune complet diferită asupra unui sistem complex și sensibil) se adaugă abilități de lucru cu oamenii și de gestionare a dificultăților profesionale inerente:

Într-un sistem plin de provocări, am învățat să gestionez situațiile cu înțelepciune, curaj și să motivez echipa către obiective comune. Comunicarea eficientă și abilitatea de a lua decizii rapide în situații critice au fost notabile pentru parcursul meu.”, povestește tânărul manager al Penitenciarului Mioveni.

La 33 ani, Patric Ghebaru a preluat anul trecut conducerea instituției și este deja angrenat în numeroase proiecte menite să contribuie decisiv la o nouă față a sistemului de detenție și la alinierea acestuia către normele europene.

În 2024, ne concentrăm pe proiecte menite să îmbunătățească condițiile detenției, pe programe de reabilitare inovatoare și pe îmbunătățirea condițiilor de muncă. Prin parteneriate cu comunitatea ne propunem să facilităm reintegrarea și să prevenim săvârșirea unor fapte penale. Sunt conștient de faptul că proiectele necesită timp și mult efort, însă sunt hotărât să construiesc o încredere durabilă în comunitate față de sistemul penitenciar și, de asemenea, să consolidăm partea actului de justiție ce ne-a fost încredințată prin profesia noastră de polițiști de penitenciare.”, explică domnia-sa.

Tânărul manager consideră că face parte dintr-o generație care se confruntă cu provocări majore legate de adaptarea la schimbările sociale. Cum a traversat aceste continue schimbări?

Planurile și pasiunile mele au suferit ajustări, dar valorile fundamentale au rămas neschimbate. M-am adaptat la schimbările societății și mi-am ajustat obiectivele pentru a satisface nevoile instituționale. Continui să privesc schimbarea ca pe o oportunitate de creștere și învățare continuă!

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ionuț Gheorghe, manager CAS Argeș: Lumea s-a dezvoltat dintotdeauna datorită celor care au crezut în visul lor!

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Patric Ghebaru | Penitenciarul Mioveni

Ultimele articole