Sorin Sorescu, manager DSVA: Seriozitatea, echilibrul, pregătirea permanentă, motivarea echipei prin propriul exemplu –repere pentru reușita într-un domeniu plin de responsabilități

de | 15.02.2024 16:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Sorin Sorescu se află în fruntea unei instituții care are ca obiectiv principal apărarea sănătății publice, a sănătății și bunăstării animalelor, siguranța alimentelor și protecția mediului. Este de peste 10 ani în echipa managerială a Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, avansând de pe poziția de director adjunct pe cea de director executiv. Asigură manageriatul DSV din ianuarie 2020, preluând conducerea instituției într-o perioadă în care cuvântul „sănătate” era pe buzele tuturor la fiecare pas, pandemia de COVID. Încă de când a fost promovat, a avut o abordare nouă în relație cu agenții economici, a transparentizat activitatea instituției și a reușit atragerea unor fonduri nerambursabile, care permit realizarea unor investiții în premieră în cadrul DSV Argeș.

Sorin Sorescu este originar din municipiul Curtea de Argeș și dintotdeauna și-a dorit să ridice ștacheta,pentru un viitor profesional marcat de reușite. Deși sacrificiile necesare sunt uneori nejustificate, întotdeauna își stabilește ținte pe care reușește să le atingă, ajungând acolo unde își dorește. „Familia a fost pe primul loc în viața mea, astfel că planurile s-au conturat în jurul ei, chiar dacă a trebuit să renunț la o altă direcție profesională. Am renunțat la un schimb de experiență în SUA pentru o perioadă de 18 luni, preferând să rămân alături de familie.”

Directorul DSV își îndeplinește cu sârguință îndatoririle, mobilizând totodată și colectivul pe care îl are în jurul său. Apreciază că seriozitatea, echilibrul, pregătirea permanentă și motivarea echipei prin propriul exemplu sunt repere după care trebuie să te ghidezi și calități care l-au ajutat, până în acest moment al carierei, să reușească într-un domeniu plin de responsabilități și încărcat de provocări.

Anul 2024 a început în forță la nivelul managementului DSVA Argeș, prin digitalizarea instituției, ceea ce reprezintă un mare pas în eficientizarea activității acesteia.

Mai avem de finalizat două proiecte cu fonduri europene începute anul trecut: unul de 1 milion de euro privind reducerea cheltuielilor energetice în laborator și sediul DSVSA și unul privind dotarea laboratorului cu aparatură în valoare de 500.000 euro. Alte proiecte precum sterilizarea câinilor și a pisicilor sau risipa alimentelor sunt în derulare și cu prioritate pe agenda mea. Desigur pregătirea continuă astfel încât să venim în întâmpinarea fermierilor, a crescătorilor de animale, a agenților economici și, nu în ultimul rând, a consumatorului, acestea fiind preocupările mele ca manager.

În activitatea de management, piedicile sunt întâlnite permanent, însă Sorin Sorescu a găsit mereu resurse să meargă mai departe, lucrând în echipă, fiind empatic și ținând cont de ideile constructive ale celor din jur.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Marian Clipici, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni „Mi-am dorit întotdeauna să asimilez cât mai multe cunoștințe și abilități de conducere!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DSVSA Argeș | Sorin Sorescu

Ultimele articole