Aeroportul din Odesa – atacat de rachetele rusești! Pista a fost distrusă

de | 01.05.2022 12:45 | Știri, După subiect, Eveniment

Orașul Odesa, port strategic la Marea Neagră, a avut parte de primele distrugeri semnificative de la debutul războiului în Ucraina.

Rușii au bombardat aeroportul din Oraș, fiind lovit de o rachetă rusească tip Bastion, care a dus la distrugerea completă a pistei de aterizare.

Din fericire, nu au existat victime în urma acestor bombardamente.

Astăzi, duşmanul a lovit din Crimeea cu un sistem de rachetă pentru apărarea de coastă Bastion. Pista aeroportului din Odesa a fost distrusă. Mulţumesc lui Dumnezeu, nu au existat victime”, a spus guvernatorul regiunii, Maksim Marcenko.

Volodimir Zelenski: „Ucraina va fi liberă”

De asemenea, președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj soldațilorl ruși, spunându-le că „mai bine ar rămâne în Rusia decât să meargă la război ca să moară în Ucraina”.

Fiecare soldat rus poate încă să-şi salveze viaţa. Este mai bine pentru voi să supravieţuiţi în Rusia decât să muriţi pe pământul nostru!”, a transmis liderul ucrainean.

Totodată, președintele ucrainean a transmis că armata ucraineană a distrus până acum aproximativ 1.000 de tancuri ruseşti, 2.500 de vehicule blindate şi aproape 200 de avioane. El a specificat că Ucraina va fi liberă.

Încă trebuie să luptăm şi să facem toate eforturile pentru a-i alunga pe ocupanţi. Şi o vom face. Ucraina va fi liberă”, a declarat Zelenski.

 

Foto Universul.net

Un nou atac al hackerilor ruși! Site-ul Poliției Române a fost ținta

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Odesa | Rusia | Ucraina | Volodimir Zelenski