anchetaonline.ro

News! Site-ul de știri Digi24.ro- atacat de hackerii ruși

de | 01.05.2022 21:30 | Știri, După locație, Național

INFORMAȚII NOI 1 MAI, ORA 21:30

Un nou atac cibernetic a avut loc, duminică seara, 1 mai, asupra site-ului de știri Digi 24, din România. Atacul a fost revendicat de aceeași grupare a hackerilor ruși de la Killnet.

Detașamentul «Mirai» provoacă daune imense serverului Digi24. Așteptam restul”, au scris hackerii pe pagina lor de Telegram.

În urma acestuia, site-ul și aplicația Digi24.ro au fost temporar indisponibile.

Reprezentanții media au anunțat că specialiștii IT lucrează pentru contracararea atacului.

În urmă cu ceva timp, gruparea Killnet a publicat o listă de site-uri din țara noastră, susținând că acestea vor fi atacate cibernetic de către ei. Printre acestea, se numărau mai multe site-uri de știri, printre care și Digi24.

 

INFORMAȚII 30 APRILIE, ORA 21:00

Un nou atac cibernetic a avut loc, sâmbătă seara, de această dată, ținta hackerilor ruși fiind site-ul Poliției Române. Atacul a fost respins de către specialiștii în comunicații și tehnologia informației din cadrul instituției. Potrivit Poliției Române, atacul nu a afectat funcționarea paginii de internet, dar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul Poliţiei Române, (www.politiaromana.ro) conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române.

Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

În scurt timp, situația a fost remediată de către ofițerii specialiști din cadrul Poliției Române, în colaborare cu experții instituțiilor de specialitate. Accesul utilizatorilor către site-ul instituției a fost restabilit.

INFORMAȚII INIȚIALE, 30 APRILIE, ORA 13:00

Hackerii ruși Killnet au dat o nouă lovitură, sâmbătă dimineața. De această dată, vizat a fost site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), care a fost indisponibil timp de mai multe ore. A fost vorba tot de un atac de tip DDoS.

Continuă seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparţin unor instituţii publice, partide şi organizaţii private din România, atacuri motivate de acţiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federaţia Rusă. Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) colaborează cu instituţiile abilitate pentru investigarea şi contracararea acestor atacuri cibernetice.

Azi 30 Aprilie la aproximativ orele 2:30 AM site-ul www.dnsc.ro a fost subiectul unui atac de tip DDoS. La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcțiune, fără dificultăți”, a precizat DNSC, potrivit unui comunicat de presă.

Amintim că vineri hackerii ruși au atacat și alte site-uri ale instituțiilor din România, precum b gov.ro -mapn.ro – politiadefrontiera.ro – cfrcalatori.ro – otpbank.ro – psd.ro – dnsc.ro.

Ca reacție a atacului cibernetic venit din partea Rusiei, gruparea de hackeri Anonymous România a anunțat, vineri seara, că au răspuns deja și au atacat, la rândul lor, website-ul Sistemului Informațional Unificat în domeniul achizițiilor Federației Ruse. Potrivit acestora, unele date au fost șterse definitiv.

Foto Playtech.ro

Ripostă rapidă a Anonymus România după atacul cibernetic de astăzi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anonymous | Killnet | Rusia