anchetaonline.ro

Cum se pregătesc polițiștii din Argeș pentru a se lupta cu infractorii

de | 01.05.2022 13:39 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Județean

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș anunță că la nivelul instituției sunt organizate, săptămânal, instruiri ale polițiștilor. În cadrul acestora sunt vizate cele patru componenete definitorii în cadrul Poliției:

– sport și autoapărare
– tragerea cu armamentul din dotare
– tactică polițienească
– conducerea defensivă și în regim prioritar al autospecialelor din dotare.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, prin Serviciul Pregătire Profesională, structură de specialitate ce asigură pregătirea profesională a polițiștilor argeșeni, se efectuează instruiri ce au ca principal scop pregătirea de intervenție a personalului instituției pe cele patru componente, respectiv sport și autoapărare, tragerea cu armamentul din dotare, tactică polițienească și conducerea defensivă și în regim prioritar al autospecialelor din dotare.

Serviciul Pregătire Profesională asigură organizarea, planificarea și buna desfășurare a activităților care vizează procesul de pregătire practică, formare profesională și evaluare a performanțelor polițiștilor argeșeni”, transmite IPJ Argeș.

politisti-arges

Foto IPJ Argeș

Aproximativ 500 de polițiști au fost instruiți

Programul este organizat de către polițiștii Serviciului Pregătire Profesională și are ca scop dezvoltarea și menținerea deprinderilor practice de bază ale polițiștilor, în special, a celor care își desfășoară activitatea în segmentul stradal, din structurile de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale.

În fiecare săptămână sunt instruiți între minim 15 și maxim 30 de polițiști. În cadrul acestui program, au fost instruiți, până acum, aproximativ 500 de agenți argeșeni. Domeniile vizate au fost cele ale pregătirii fizice, tragerii cu armamentul din dotare, tactică polițienească, cât și conducerea defensivă (teoretic).

Ne dorim promptitudine, profesionalism și siguranță în executarea misiunilor încredințate, astfel încât pregătirea profesională și fizică a polițiștilor argeșeni au caracter continuu, fiind o preocupare individuală și colectivă a tuturor polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș”, adaugă reprezentanții IPJ.

 

Foto IPJ Argeș

(VIDEO) Instanța a decis! Pistolarul de la Duet – în arest pentru 30 de zile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul de Poliție Județean Argeș | IPJ Argeș