anchetaonline.ro

Agenția Națională Antidrog – activitate în Pitești!

de | 22.06.2023 15:20 | Știri, Eveniment, Pitești

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu cei din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, în cursul zilei de astăzi, 22 aprilie, o activitate preventivă în zona central a municipiului Pitești.

Activitatea a fost desfășurată sub formă interactivă, iar adolescenților le-a fost prezentate mai multe aspecte pe care să le cunoască cu privire la consumul, deținerea și traficul de substanțe cu efect psihoactiv.

Astfel, au fost prezentate efectele consumului de substanțe psihoactive, în așa mod în care încât acest lucru să nu mai reprezinte o necunoscută pentru tineri, pentru acest scop fiind utilizați ochelari speciali, puși la dispoziție de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog.

Deși prezentate într-un mod plăcut, au fost atinse subiecte precum grija cu care tinerii ar trebui să își aleagă prietenii.

De asemenea, având în vedere vârsta, comunicarea problemelor se poate dovedi un obstacol, dacă relaționarea cu părinții sau cu alți adulți nu se face cu o persoană responsabilă, în asemenea situații fiind cu atât mai important anturajul, care să ajute la rezolvarea problemelor, nu la adâncirea lor.
Concluzia activităților a mers spre aceea că atunci când situaţia pare a scăpa de sub control, trebuie ca tinerii să se adreseze celor care le pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de tineret).

La activități au luat parte peste 50 de tineri, în cea mai mare parte adolescenți.
Efortul comun din cadrul acestor campanii, desfășurate de polițiștii argeșeni împreună cu reprezentanții celorlalte agenții guvernamentale cu atribuții în domeniu, urmărește creşterea gradului de siguranţă a copiilor, prin informarea acestora cu privire la potenţiale pericole şi, totodată, prin furnizarea de soluţii, utilizându-se metode specifice vârstei lor.

Informarea joacă un rol foarte important pentru prevenirea acestei categorii de fapte, iar mai multe informații în domeniul specific pot fi accesate gratuit pe pagina de internet a Agenției Naționale Antidrog, la link-ul: http://ana.gov.ro/”, transmite IPJ.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Criminalul de la Bascov a fost condamnat definitiv pe viață! Și-a omorât părinţii, sora, fratele şi nepoata

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: