Noi ajutoare pentru români! Vouchere de 1.500 și 2.500 de lei

de | 13.04.2023 11:24 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Noi ajutoare pentru români! Vouchere de 1.500 și 2.500 de lei

Veste bună pentru o categorie de români! Un nou ajutor va fi acordat cetățenilor, potrivit unui proiect de lege depus la Senat.

Conform inițiativei legislative, acest sprijin se va adresa familiilor din România care au copii. Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, anunță că va fi lansat un program ce prevede introducerea cardului familiilor numeroase.

Mai exact, cei care vor primi acest card, vor beneficia de reduceri la diferite servicii. Părinții vor putea achita creșa, grădinița sau alte servicii printr-un voucherul de 1.500 de lei.

Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse.

De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.

Mai mult decât atât, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară”, a transmis ministrul Gabriela Firea.

Vouchere de 2.500 de lei pentru viitoarele mămici

Și viitoarele mămici ar putea beneficia de vouchere de la stat. Acestea ar putea fi în valoare de 2.500 de lei, iar cu ajutorul lor vor putea deconta anumite servicii medicale care nu sunt acum garantate și pe lista asigurărilor.

Alte proiecte incluse pentru stimularea natalității se referă la protejarea femeilor atunci când se întorc la locul de muncă după concediul de maternitate, precum și propunerea de reducere la 5% a TVA-ului la produse destinate bebelușilor.

Sunt și alte proiecte pe care le-am inclus în aceste pachete pentru stimularea natalității, inclusiv acela de a proteja femeile atunci când se întorc la serviciu din post-natal,să nu poată să fie concediate o perioadă de timp, pentru că au fost cazuri în România. De asemenea, vom implementa Directiva Uniunii Europene, care a fost lansată în august anul trecut pentru un program flexibil dedicat familiilor cu copii”, adaugă ministrul Gabriela Firea.

Amintim că și liberalii au depus un proiect de lege care prevede reducerea TVA la 5% la anumite categorii de produse pentru copii, dar și posibilitatea ca părinții care au copii cu vârsta de până la 8 ani să poată munci patru zile pe lună de acasă.

Foto Colaj Economedia.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi beneficii pentru părinți! Vor putea lucra mai multe zile pe lună de acasă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: