Ajutoare de la stat în sectorul zootehnic

de | 17.02.2024 14:39 | Național, Economic

Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) informează că ieri în ședința Executivului a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru anul de cerere 2023. Impactul bugetar este de circa 670.271.000 lei, respectiv 134.768.480 euro de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat MADR pe anul 2024, reprezentând plăți naționale tranzitorii pentru anul de cerere 2023.

Ca număr de beneficiari ai ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic MADR estimează circa 40.000 fermieri pentru schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul lapte, circa 112.000 fermieri pentru schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul carne și circa 45.000 fermieri pentru schema cuplată de producție, speciile ovine/caprine.

Cuantumul per unitatea de măsură al ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic se calculează de către Agenţia de Plăți și Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor alocate fiecărei scheme la efectivele de animale eligibile, respectiv bovine și ovine/caprine sau la cantitățile de lapte eligibile.

”Am aprobat două hotărâri prin care peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal și zootehnic în contul cererilor depuse în decursul anului trecut.

Fondurile reprezintă ajutoarele naționale tranzitorii finanțate din fonduri europene. De aceste sume vor beneficia peste 550 de mii de fermieri din sectorul vegetal și 200 de mii de fermieri din cel zootehnic”, a transmis ieri, după ședința de Guvern, premierul Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Facebook MADR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cum pot primi bani de la stat? Prime pentru tinerii care se angajează

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Agriculturii

Ultimele articole