anchetaonline.ro

Alegerile europarlamentare 2024. Iată când vor merge românii la vot!

de | 17.05.2023 18:56 | Știri, Național, Politic

Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola a anunțat că alegerile europarlamentare vor avea loc în statele Uniunii Europene în perioada 6-9 iunie 2024.

Ultimele alegeri europarlamnetare în România au fost pe 26 mai 2019. Parlamentul European este alcătuit din 705 de deputaţi aleşi în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene extinse. Alegerile europarlamentare au loc o dată la cinci ani. În urma alegerilor, Parlamentul votează pentru a alege noul șef al Comisiei Europene, care este organul executiv al UE, și pentru a aproba întreaga echipă de comisari. În urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, numărul total al deputaților europeni este de 705, României revenindu-i un număr de 33 deputați europeni. Având în vedere că în România alegerile se pot organiza duminica, europarlamentarele din 2024 ar urma să aibă loc în țara noastră duminică, 9 iunie, potrivit hotnews.ro. De altfel, anul viitor, urmează să se desfășoare și localele, parlamentarele și prezidențialele. În acest context, la nivelul Coaliției de guvernare se discută posibilitatea comasării a două runde de scrutin.

Foto descriptiv. Sursă foto: roaep.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alegeri în Turcia – rezultatele parțiale indică un al doilea tur. Recep Erdogan a scăzut sub 50%

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Uniunea Europeană