Alertă la o firmă din Căteasca!

de | 10.05.2024 14:11 | Județean, Eveniment

Alertă la o firmă din comuna Căteasca, unde pompierii au intervenit în urma unui apel la 112 care anunța prezența unei cantități de azotat, depozitată necorespunzător. Operatorul economic își desfășoară în domeniul agricol, ocupându-se cu plantarea de cereale, iar apelul la 112 a venit din partea unui cetățean.

Pompierii de la Detașamentele Pitești și Bradu au ajuns la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj CBRN  și au constatat că era vorba de o cantitate de aproximativ 20 de tone de nitrocalcar, depozitată lângă o stație mobilă de alimentare cu carburanți.

Potrivit ISU Argeș, nitrocalcarul este un produs neinflamabil, care nu prezintă pericol de explozie, decât în condiții speciale. Încălzit la temperaturi mari în spații închise, exemplu în țevi, poate conduce la reacții violente sau explozie, în special dacă îngrășămintele sunt contaminate cu substanțe periculoase.

Sursa foto: descriptiv, Foto ISU Argeș

Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro

Incendii în două gospodării din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Căteasca | firmă