Alertă! Pești piranha în apele României!

de | 02.12.2022 15:02 | Știri, Eveniment, Național

În aceste momente se desfășoară ample verificări pe apele pârâului Peza din Oradea, după ce doi bărbați pasionați de pescuit au descoperit un pește piranha în apele Crișului Repede, conform antena3.ro.

Verificările sunt făcute chiar de către Garda de Mediu, care este în alertă. Se crede că acea arie ar putea fi un mediu propice pentru a se dezvolta acest pește extrem de agresiv din cauza apei termală care este ceva mai caldă decât cea de pe Crișul Repede.

Specialiștii susțin că în Peza, unde apa este mai caldă, ar putea trăi și să se înmulțească. Asta ar aduce consecințe extrem de grave pentru fauna din pârâu, fiindcă ar devora ceilalți pești, scrie sursa citată.

Investigațiile Gărzii de Mediu vor avea trei aspecte de urmărit. Am demarat deja acțiunile de control împreună cu colegii de la ANAF, pentru verificarea zonelor unde s-ar identifica condiții compatibile cu condițiile unde sălășuiesc în mod obișnuit aceste specii.

Pe de altă parte, împreună cu reprezentanții AJVPS, deci este vorba de Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, va începe o acțiune de monitorizare a tuturor apelor de suprafață, pentru că noi vrem totuși să nu creăm o panică din această situație, că totuși este un unicat.

Dar ca să fim convinși și ne bazăm pe colegi pescari care au o experiență mult mai mare, ceea ce înseamnă identificarea acestor specii, să fim siguri că nu s-a creat o invazie”, a precizat la Antena 3 CNN directorul general adjunct al Gărzii de Mediu, Marian David.

 

Sursa Foto antena3.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident rutier între o dubă și un autoturism în Câmpulung!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole