Alexandra Brînzea: Primul meu exemplu de „așa daˮ în viață rămâne mama mea!

de | 07.03.2023 17:00 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Și-a propus ca anul acesta să devină o versiune mai bună a sa, una ceva mai relaxată, care să echilibreze grijile și responsabilitățile asumate în mod cotidian cu momentele de liniște și bucurie. Cu alte cuvinte, Alexandra Brînzea și-a propus ca – în 2023 – să găsească și timp pentru ea însăși, după ce a pus pe roate o afacere care seamănă, mai degrabă, cu o misiune de suflet. Vorbim despre grădinița privată Elite Kids devenită, destul de rapid, un reper în materie de calitate și dedicare în sistemul educațional privat.

Instituția are un design personalizat, beneficiază de bloc alimentar propriu, sală de masă, cabinet medical, spălătorie, bibliotecă, cabinet de consiliere psihopedagogică, sistem de supraveghere video atât în interior, cât şi în exterior, spaţiu de joacă extern. Pe lângă activitățile obligatorii din curriculum național, se oferă o gamă variată de activități de dezvoltare personală (limba engleză, limba franceză, muzică, tenis, înot, artă teatrală).

Și-a dorit ca la grădinița sa educația să se facă altfel, într-un mod atractiv și cât mai apropiat de interesele celor mici. Pentru asta însă trebuie să ai mintea și sufletul mereu deschise și să fii animat de acea dedicare și un entuziasm care, pentru Alexandra Brînzea, reprezintă ingrediente extrem de importante atunci când gestionezi o afacere cu… suflet.

Alexandra Brinzea

Cu același drag se raportează și modelele în jurul cărora și-a construit traseul profesional, antreprenorial, dar, mai ales, cel dedicat dezvoltării personale.

De-a lungul anilor, am avut ca exemple câteva personaje feminine care au excelat în carieră, în diferite domenii, dar pentru mine cea mai importantă și primul meu exemplu de «așa da» în viață rămâne mama mea, pe care am văzut-o, încă de când eram copil, evoluând constant pe plan profesional. Ea m-a învățat și îndrumat să muncesc, să prezint seriozitate în domeniul în care activez și să am dorința de a mă autodepăși în permanență. Tocmai de aceea am ajuns în prezent să-i calc pe urme și să activez și în domeniul educației.”, explică Alexandra Brînzea.

Și, pentru că a ales acest domeniu complex și sensibil, apreciază că sunt indispensabile câteva caracteristici-cheie pentru e reuși în asumarea unui asemenea proiect.

Domeniul în care activez necesită, în primul rând răbdare, după care urmează, evident, personalul calificat, strategia managerială bine pusă la punct și bineînțeles că toate acestea nu ar exista fără seriozitate, perseverență și înțelegere. Foarte mult contează să fii deschis ca manager, să înțelegi nevoile copiilor, ale părinților, ale personalului, pentru ca totul să decurgă într-un mod armonios.”, declară domnia-sa.

Alexandra Brînzea consideră că, încet, încet, societatea românească a început să respecte egalitatea de gen, în măsura în care domeniile de activitate permit, în mod real, șanse egale de pregătire și performanță atât femeilor, cât și bărbaților.

Personal, văd asta tot mai des în domeniile în care profesez și mă bucură. Dar sunt și domenii care, după părerea mea, nu au cum să respecte această egalitate, chiar dacă ea legislativ există și fiecare este liber să își aleagă meseria, în sensul în care forța fizică a unei femei nu este egală cu cea a unui bărbat și atunci este de la sine înțeles că – în unele profesii (pompieri, salvamari, zidari, constructori, pădurari, mineri etc.) – egalitatea de gen este aproape imposibil de respectat.”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Olimpia Doru: Succesul unei doamne apare dacă este perseverentă, determinată, iubește oamenii și își asumă deciziile luate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: