Alin Călinescu a intrat în PNL și schimbă dinamica alegerilor de la Mioveni

de | 04.03.2024 09:34 | Din ediția tipărită, Mioveni, Politic

Liniștea patriarhală a Mioveniului s-a spart în mii de bucăți în momentul în care primarul Ion Georgescu a intrat în niște probleme mari cu DNA. S-a mai produs o altă spărtură puternică și săptămâna trecută, când ministrul Alina Gorghiu – președintele PNL Argeș, a anunțat că Alin Călinescu (managerul Centrului Cultural Mioveni) a lăsat PSD pentru a trece oficial și asumat la PNL. Tânărul manager, perceput mereu ca ”băiatul de aur” al primarului Ion Georgescu, l-a susținut public pe acesta fără să clipească, chiar și după ce au apărut problemele cu justiția, iar edilul a fost consemnat în arest la domiciliu. Ca atare, intrarea lui Alin Călinescu în PNL  a fost mai mult decât o mare surpriză. Ea a deschis o cutie a Pandorei cu privire la poziționarea lui Ion Georgescu în viitoarele alegeri, dând naștere unui infinit lanț de speculații și noi strategii.

PNL ar putea merge la Primăria Mioveni cu ”băiatul de aur” al lui Ion Georgescu

La acest moment avem doar o anunțare a ”achiziției”, însă toată lumea speculează faptul că Alin Călinescu va fi viitorul candidat al PNL la Primăria Mioveni. Din acest punct de vedere, pentru liberali, achiziția este una câștigătoare, având în vedere ”performanțele” de până acum ale organizației locale liberale. Dacă Alin Călinescu se va bucura și de susținerea lui Ion Georgescu, atunci liberalii se bat pentru prima dată, cu șanse, pentru administrația din Mioveni. E drept, cu un fost pesedist, dar fotbalul se joacă pe goluri.

Evident, nici PSD Argeș nu va sta cu mâinile în sân într-o asemenea ipoteză, chiar dacă formațiunea întârzie să anunțe cum și mai ales cu cine va aborda Mioveniul în următoarele alegeri.

Cine este Alin Călinescu? Pentru comunitatea din Mioveni este tânărul manager care a făcut Analogue, un ”Untold” în Argeș, lucru pe care nu l-a realizat nicio altă administrație din județ. Din acest punct de vedere este foarte cunoscut și apreciat în rândul electoratului tânăr pe care trebuie să-l convingă să iasă și la vot. Ca manager al CC Mioveni, s-a dovedit extrem de tenace și bine ancorat în rolul public al unei asemenea instituții.

PSD nu a anunțat candidatul, dar are mașina de partid

Sursă foto: ediția tipărită.

Între timp, liderii PSD Argeș au reușit să calmeze relativ lucrurile în organizația locală și să-și remobilizeze activul de partid debusolat după episodul Ion Georgescu, pentru confruntarea din iunie. Se știe că forța partidului a stat mereu în infrastructura umană, deloc de neglijat. Le mai trebuie candidatul pe care nu se grăbesc să îl anunțe, întrucât studiază cu atenție (și precauție, pe alocuri) fiecare opțiune. Este prima oară când social-democrații nu au acel candidat la Mioveni care să le permită să fluiere liniștiți. Opțiunea partidului este ținută, deocamdată, la secret, poate și unde se mai așteaptă ceva mișcări de trupe care ar putea schimba configurația. Cert este că o serie de social-democrați s-ar dori candidați acolo, motiv pentru care se înghesuie să se… introducă pe lista scurtă, situație care, pe unii, nu-i avantajează deloc.

AUR și PUSL, partidele care ar putea complica socotelile

AUR este partidul care va complica, turul acesta, multe calcule electorale în țară. Simpla siglă girează candidatul, căci partidul călărește în acest moment valul naționalismului care a luat proporții la nivel internațional. Indiferent de candidat, acesta (sau aceasta) cu siguranță va smulge un procent important, fie de la PSD, fie de la PNL. Va fi un procent care va conta în actualul context, când nimic nu mai e ferm așa cum se întâmpla până acum 6 luni la Mioveni.

Deloc de neglijat nu sunt niște sondaje care, conform surselor politice, îl indică cu o cotă foarte importantă pe părintele Gheorghe Pufu, măsurat pentru o formațiune mică, dar care ar putea să facă o surpriză semnificativă cu un candidat care stă extrem de bine în intențiile de vot.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Primăria Topoloveni. ”Este ce trebuie acestui oraș: femeie, puternică, empatică și un competitor incomod”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș

Ultimele articole