Alina Gorghiu: „E mare păcat că legea care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru parlamentare să revină femeilor nu este adoptată”

de | 27.01.2024 09:10 | Național, Importante, Județean, Politic

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu și-a exprimat dezamăgirea în ceea ce privește neadoptarea legii care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor.

E mare păcat că – în acest an electoral în care avem toate tipurile de alegeri – legea pe care am inițiat-o și care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor nu este adoptată”, a postat în mediul online Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu

Aceasta este de părere că adoptarea legii ar fi însemnat un mare progres al societății.
Ar fi fost un mare progres al societății, un semn că actualul Parlament înțelege nevoia de avea egalitate de șanse în societate. Că reprezentarea echitabilă a femeilor în administrație, în Parlament înseamnă tratarea cu seriozitate a temelor care preocupă în mod deosebit 51% din totalul populației din România, femeile. Asigurarea echilibrului de gen în politică este un pas înainte pentru o societate mai așezată”, a menționat ministra Justiţiei.
Alina Gorghiu transmite totodată faptul că încă mai este timp și speră ca acest proiect să devină lege la începutul sesiunii parlamentare care va debuta la 1 februarie.
Altfel, ratăm un standard important pentru încă alți patru ani”, mai precizează ministra.
Sursă foto: screenshot
Președinta organizației PNL Argeș anunță dublarea numărului de candidate pentru primării.
Nu și în Argeș! Ca președintă a organizației PNL Argeș, voi dubla numărul de candidate pentru primării. Vocea și perspectiva femeilor trebuie să fie reprezentate corespunzător la nivel local.”
Alina Gorghiu a precizat de asemenea că s-a alăturat celor peste 20.000 de semnatari ai petiției prin care se cere Parlamentului adoptarea unei legi care să asigure includerea femeilor pe listele eligibile la alegerile din 2024 și o reprezentare corectă a femeilor în Parlament.
Semnați și voi!”, este mesajul cu care ăși încheie Alina Gorghiu postarea.
Foto: Facebook Alina Gorghiu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole