anchetaonline.ro

Alina Gorghiu: Mulțumesc Institutului Cultural Român că a pus Curtea de Argeș pe harta orașelor care găzduiesc Festivalul Filmului European

de | 19.05.2023 12:38 | Știri, Curtea de Argeș, Politic

Ieri, la Curtea de Argeș, a debutat în premieră Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român. Orașul regal a devenit astfel, gazda unuia dintre cele mai importante evenimente cinematografice din România, punctul de întâlnire pentru pasionații de film. Proiecția primului film, din cadrul FFE, Strah/Fear/Frică, a fost realizată cu sala plină, în jur de 400 de argeșeni pasionați de film fiind prezenți, în prima zi, la proiecția filmului bulgăresc, nominalizat la premiile Oscar, anunță liberalii argeșeni în comunicatul transmis.

La Gala specială de deschidere au luat cuvântul președinte interimar al Senatului, Alina Gorghiu și președintele Institutului Cultural Român, Liviu Jicman.

Sursă foto: PNL Sursă foto: PNL

”Casa de Cultură din Curtea de Argeș îmi amintește de copilăria mea”

“Nu aveți idee cât de multe amintiri mă leagă de acest loc! Casa de Cultură din Curtea de Argeș a fost locul pentru primele lecții de pian, primele lecții de balet, îmi amintește de copilăria mea!  De aceea voi face orice efort pentru ca Orașul nostru Regal să beneficieze de evenimente care să ne bucure inima, ochiul. Iată că Festivalul Filmului European ajunge pentru prima oară la Curtea de Argeș! Mulțumesc Institutului Cultural Român, președintelui instituției, Liviu Jicman, că a introdus pe harta orașelor în care se desfășoară cea de-a 27-a ediție a festivalului Curtea de Argeș. Este o onoare, Liviu, că astăzi ești alături de noi, că pui orașul nostru pe harta culturii!”, a spus în alocuțiunea sa, Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, potrivit sursei citate.

Sursă foto: PNL

“Curtea de Argeș este gazdă, în premieră”

“Curtea de Argeș este gazdă, în premieră, pentru Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Comisiei Europene în România și EUNIC Romania, în parteneriat cu Uniunea Cineastilor din Romania – UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene. Mulțumesc publicului care a umplut sala Centrului de Cultură și Arte “George Topîrceanu” la proiecția filmului Strah/Fear/Frică (regia Ivaylo Hristov) din această seară. Mulțumesc Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, care a acceptat invitația noastră și a vorbit în deschidere despre importanța accesului la film și la produse culturale în general”, a spus în deschiderea evenimentului, Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, se arată în comunicatul PNL.

Sursă foto: PNL

Cosmin Petrescu și inimoșii noștri colegi din PNL Curtea de Argeș au fost gazde primitoare pentru Festivalul Filmului European.

“Vă așteptăm în continuare să vă bucurați de proiecțiile gratuite ale unor filme premiate la Berlin, Veneția, Sundance sau Locarno. Este o onoare pentru orașul nostru să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente dedicate cinematografiei europene”, a spus Cosmin Petrescu, potriviot sursei citate.

Sursă foto: PNL

Invitația pentru iubitorii de film rămâne deschisă, Festivalul Filmului European continuă azi și mâine cu proiecții recompensate prin premii la nivel european.

Vineri 19 mai

  • 17:00 Burning Days / Kurak Günler – r: Emin Alper / Turcia, Franța, Germania, Olanda, Grecia, Croația / 2022 / 129′ (+15)
  • 19:30 Apropierea / Too close – r: Botond Püsök / România / 2022 / 85′ (documentar)

Sâmbătă 20 mai

  • 17:30 Nucul / Silenced Tree / Ceviz Ağacı – r: Faysal Soysal / Iran, Turcia / 2020 / 118’
  • 20:00 Will-o’-the-Wisp / Fogo-Fátuo – r: João Pedro Rodrigues / Portugalia, Franța / 2022 / 67’ (+16).

Sursă foto: PNL.

Citiți, de asermenea, pe anchetaonline.ro:

Intrare gratuită. Festivalul Filmului European poposește pentru prima dată în Curtea de Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Curtea de Argeș