anchetaonline.ro

Alina Gorghiu: „Fiecare elev, indiferent dacă învață la o școală din rural sau urban, poate avea șanse egale la educație”

de | 05.09.2022 13:25 | Știri, Județean, Politic

  • Alina-Ștefania Gorghiu, la început de an școlar: Lucrurile se mișcă în direcția bună, dacă oamenii care conduc comunitățile sunt gospodari”

 

Președinta interimară a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a participat, astăzi, 5 septembrie, la ceremoniile de deschidere a anului școlar 2022-2023, la două unități de învățământ argeșene, prilej cu care a arătat condițiile care asigură șanse egale la educație.

 

Fiecare elev, indiferent dacă învață la o școală din rural sau urban, poate avea șanse egale la educație. Dacă autoritățile locale, cadrele didactice, părinții, toți actorii implicați muncesc umăr la umăr pentru realizarea acestui obiectiv. Asta este calea pe care ar trebui să meargă fiecare unitate de învățământ!”, a spus Alina-Ștefania Gorghiu celor prezenți la școala din comuna Valea Danului.

 

Alina Gorghiu

 

În susținerea afirmațiilor sale, Alina Gorghiu a menționat condițiile în care învață cei peste 160 de copii de acolo:

Suntem la o școală din mediul rural. Dar care NU are toalete în curte. Are bibliotecă, teren de sport sintetic, beneficiază de toate facilitățile… Și se modernizează continuu!”.

 

Alina Gorghiu

Președinta interimară a Senatului, a vizitat ulterior Grădinița Domnești, unde a punctat cum se obțin astfel de realizări.

 

Școli de calitate precum cea de la Valea Danului, grădinițe noi-nouțe cu program prelungit precum cea de aici, sunt dovezi că lucrurile se mișcă în direcția bună, dacă oamenii care conduc comunitățile sunt gospodari! Se poate cu muncă multă, cu dăruire, dar și cu ajutorul fondurilor europene, care aici au reprezentat cea mai mare parte din investiție!

 

Am mizat pe faptul că dezvoltarea României este posibilă prin investiții, cu ajutorul fondurilor europene, a fondurilor din PNRR! Reușita unor proiecte cum este acesta arată că România se schimbă!!!”, a adăugat Alina Gorghiu.

 

Alina Gorghiu

 

În încheiere, președinta interimară a Senatului a urat tuturor copiilor succes în acest nou an școlar, nu înainte de a arăta că România are nevoie de generații bine pregătite, soluția fiind una singură: o reformă care să aducă sistemul de educație în secolul 21. Iar proiectul național „România Educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis, care stă la baza acestor transformări profunde, înseamnă, în principal, șanse bune pentru orice elev, din orice colț al țării.

 

Alina Gorghiu

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Senatul României