Amplă acțiune de control a comisarilor ANPC, în zona Năvodari

de | 14.06.2023 11:23 | Știri, Eveniment, Național

Comisarii din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au efectuat zilele acestea mai multe controale în zona Năvodari, județul Constanța.

Reciclarea produselor preparate cu câteva zile înainte, depozitarea acestora în condiții insalubre, bucătării unde nu se respectă normele sanitare și mizerie este ceea ce au descoperit inspectorii Protecției Consumatorului în urma controalelor făcute în restaurantele, terasele și plajele de pe faleza din Năvodari.

Alimentele erau fierte cu mult timp înainte de a fi consumate, iar peștele era curățat în spații insalubre.

Din nefericire, acestea erau preparatele care ajungeau în farfuriile turiștilor.

Din păcate, atunci când se fac controale pe litoral călătorești în timp. Am descoperit că se combate risipa alimentară în sensul că orice produs preparat cu câteva zile înainte de servire iau o altă formă pentru a putea fi consumat.

Reînceperea unui sezon de vacanță nu trebuie comparată cu renașterea păsării Pheonix, cu toate că unele locații par ca după bombardamente”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

În urma verificărilor efectuate au decis închiderea unei cherhanale unde ar fi fost depistate mai multe nereguli, relatează ziuaconstanta.ro

Am verificat două restaurante de tip cherhana. La unul dintre ele am avut ocazia de a călători în timp în anii 1990. La cealaltă am avut ocazia să vedem cum se combate risipa alimentară, prin reciclarea produselor preparate în urmă cu câteva zile. Mămăliga fiartă cu câteva zile înainte era prăjită. Ambii produc icrele cu câteva zile înainte. (…) Astfel testează rezistența consumatorilor. Acțiunea se desfășoară în stațiunea Năvodari. Uneia dintre locații i se va opri temporar prestarea de servicii.”, adaugă președintele ANPC.

sursă foto mycta.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Minoră de 15 ani din Pitești, dată dispărută! Ați văzut-o?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC | Năvodari