Cine este Alina Gorghiu – propunerea pentru Ministerul Justiției

de | 14.06.2023 11:08 | Știri, Județean, Național, Politic

Liberala Alina Gorghiu este pe lista miniștrilor din Guvernul Ciolacu. Aceasta a fost propusă la Ministerul Justiție. Alina Gorghiu este în prezent și președinte al PNL Argeș. Liberala a reușit cu măiestrie să-și construiască o carieră de succes, îmbinând munca cu viața de familie.

Sursă foto: Facebook ALina Gorghiu Sursă foto: Facebook ALina Gorghiu

Alina Gorghiu s-a născut pe 16 septembrie 1978 în Tecuci, Galați. Președinte interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a fost aleasă senator în circumscripția electorală Timiș. Alina Gorghiu a ocupat funcția de președinte interimar al Senatului în Guvernul Nicolae Ciucă. Potrivit datelor de pe site-ul Senatului este membru în ”Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică(OCDE)” și în ”Comisia pentru politică externă”. Are la activ 72 de inițiative legislative, dintre care 30 au fost promulgate legi. Din 2008 până în prezent a fost parlament, cu două mandate de deputat și în prezent este la al doilea mandat de senator. Totodată, Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL Argeș din 2022. Până în anul 2004, Alina Gorghiu a ocupat funcția de consilier local al sectorului 5, iar după alegerile legislative din 2008, a obținut un loc în Camera Deputaților. În 2014, Alina Gorghiu a ajuns să ocupe funcția de președinte al Partidului Național Liberal. În 2016, Gorghiu a luat o pauză de la politică și s-a retras atunci când l-a născut pe fiul său.

Studii

În perioada 1997 – 2001, a studiat la ”Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative” din cadrul UCDC; Licenţă în ştiinţe juridice, specializarea Ştiinţe Juridice şi Administrative la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Mai departe în perioada 2002 – 2003 – studii postuniversitare specializare „Ştiinţe Penale – Criminologie” în cadrul Universităţii Bucureşti, Facultatea de Drept; În perioada 2004 -2008 – Licenţă la “Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative”, Universitatea Piteşti; În perioadele 22.01.2007 – 26.01.2007; 12.11.2007-16.11.2007 – Curs de iniţiere în profesia de mediator, organizator Consiliul Baroului Bucureşti şi Centrul de Mediere şi Arbitraj Bucureşti; În perioada 2005 – 2007 – Master ”Comunicare şi Relaţii Publice”, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice ”David Ogilvy” ; În iunie 2011 – Program “Public Leaders in Southeast Europe”, Harvard University, John F. Kennedy School of Government, Executive Education; În 2012 – Doctor în drept, specializarea drept penal, în cadrul Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, Facultatea de Drept.

Sursă foto: Facebook ALina Gorghiu

Cariera și familia s-au îmbinat frumos în cazul Alinei Gorghiu. Astfel, potrivit wowbiz.ro, pe lângă faptul că are o carieră de succes, Alina Gorghiu are și o familie frumoasă. În anul 2016, Alina Gorghiu s-a căsătorit cu Lucian Isar, cu care are doi copii: pe Noah, în vârstă de șase ani, și pe Amon, în vârstă de patru ani. De altfel, Lucian Isar a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Victor Ponta.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Miniștrii din Guvernul Ciolacu, audiați azi în comisiile din Parlament

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole