Anchetă de amploare după accidentul feroviar din Teleorman! Mecanicul trenului de pasageri a intrat pe roșu

de | 14.03.2023 10:20 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Anchetă de amploare după accidentul feroviar din Teleorman! Mecanicul trenului de pasageri a intrat pe roșu

În urma accidentului feroviar care a avut loc luni dimineața în Teleorman, a fost deschis o anchetă de amploare.

La aproximativ 8 ore de la eveniment, CFR a confirmat că, de fapt, trenul accelerat a lovit marfarul. Totodată, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionț Săvoiu, a declarat că este posibil să fi fost vorba de o eroare umană.

accident feroviar teleorman persoane ranite plan rosu 822308 - Anchetă de amploare după accidentul feroviar din Teleorman! Mecanicul trenului de pasageri a intrat pe roșu

Foto BZI

Din primele cercetări reiese că vinovat de producerea incidentului ar fi mecanicul trenului de pasageri, care nu a respectat culoarea roșie a semaforului în momentul intrării în stație.

Reprezentanții CFR au declarat pentru Antena 3 faptul că mecanicul „ar fi decis să ignore semaforul pentru că a crezut că nu se întâmplă nimic și că va reuși să treacă pe lângă trenul marfar”. În acest fel, trenul accelerat a lovit marfarul. Din fericire, sistemele automate de frânare au evitat o tragedie de proporții care ar fi putut să aibă loc.

În urma impactului, 12 oameni au fost răniți, iar dintre aceștia 4 au fost transporați la spital.

Amintim că la începutul acestei luni, o tragedie s-a produs în Grecia, după ce două trenuri, unul în care se aflau 350 de oameni și unul de marfă, s-au ciocnit. Cel plin cu pasageri mergea de la Atena spre Salonic, iar celălalt se îndrepta dinspre Salonic spre Larissa.

accident feroviar grecia - Anchetă de amploare după accidentul feroviar din Teleorman! Mecanicul trenului de pasageri a intrat pe roșu

Foto Realitateadevaslui

În urma impactului, mai multe vagoane au deraiat, iar trei au luat foc. 57 de persoane au murit, printre care și un român.

Foto Libertatea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piteșteni implicați în accidentul teribil din Ungaria! Mașina le-a luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole