1,5 MILIARDE LEI PENTRU ARGEŞ. Bascov – 4 străzi vor fi modernizate

de | 13.07.2022 15:00 | Rural, Administrație

► 171 de proiecte aprobate prin Programul „Anghel Saligny”

Lista obiectivelor de investiţii din judeţul Argeş, finanţate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a fost finalizată şi publicată săptămâna trecută. Conform criteriilor de selectare, pentru judeţul Argeş, din 230 de solicitări, au fost aprobate 171 de obiective, în valoare totală de 1.537.565.799,19 lei, ceea ce reprezintă circa 55% din cuantumul tuturor solicitărilor.

14 milioane lei finanţare pentru comuna Bascov

Bascovul figurează pe lista localităţilor care primesc finanţare prin Programul „Anghel Saligny” cu un proiect de reabilitare a patru importante străzi din comună. Proiectul „Reabilitarea și modernizarea drumurilor comunale: Rotărești Foraj, Teiului, Micșunele, Lăbușești în comuna Bascov, județul Argeș” are alocată suma de 13.999.319,28 lei.

Participant la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, care se desfăşoară în aceste zile la Jupiter, primarul Gheorghe Stancu a profitat de prezenţa ministrului Dezvoltării, Cseke Atilla, pentru a-l chestiona referitor la accesarea fondurilor europene şi semnarea contractelor prin Programul „Anghel Saligny”, dar şi prin PNRR.

Cu acest prilej, edilul a prezentat câteva dintre cele mai importante proiecte de viitor ale comunei Bascov, care includ, printre altele, amenajarea staţiilor electrice de încărcare auto, modernizarea infrastructurii rutiere, inclusiv prin amenajarea de piste de biciclete şi trotuare, extinderea reţelelor de apă şi canalizare, construirea unei a doua creşe având în vedere numărul foarte mare de cereri, un dispensar uman în zona Valea Ursului, extinderea reţelei de gaze în satul Uiasca, anveloparea blocurilor şi achiziţia a două microbuze şcolare.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se caută operator pentru iluminatul public din Bascov. Contract de 2 milioane lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ACoR | Bascov | Gheorghe Stancu | Ministerul Dezvoltării | Primăria Bascov

Ultimele articole