anchetaonline.ro

Riscul consumului de droguri la o tabără de 80 de copii!

de | 13.07.2022 14:32 | Știri, Eveniment, Județean

În cursul zilei de ieri, 12 iulie, organele oficiale din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, alături de jandarmi argeșeni, au desfășurat activități prevenitive specifice perioadei de vacanță școlară. În eveniment au participat 80 de minori, din județul Constanța, aflați în tabără pe raza localității Bughea de Sus.

Activitățile desfășurate au avut scopul conștientizării efectelor negative ale consumului de substanțe psihoactive, dar și urmările legale ale traficului și consumului de droguri.
De asemenea, polițiștii au tras un semnal de alarmă, informând faptul că alcoolul sau substanțele cu efect psihoactiv reprezintă o tentație mai ales pentru tineri.

Aceștia au ajuns la concluzia că tinerii se află în căutarea de noi senzații, tendința de a epata sau evadarea dintr-un mediu considerat ostil reprezintă posibile motivații pentru consumul unor asemenea substanțe. Totuși, aceasta e o cale spre concluzia greșită că a lua o substanță le poate rezolva problemele, ci dimpotrivă.

ipj - Riscul consumului de droguri la o tabără de 80 de copii!

Polițiștii au încurajat o gândire responsabilă care elimină repede asemenea concluzii sau motivații.
La această acțiune au fost prezentate și măsuri pentru a reduce riscul victimizării minorilor la plecarea în vacante sau în locuri aglomerate, Pe lângă acestea,  au fost prezentate metode de gestionare a situațiilor conflictuale în care pot fi implicați, în activități petrecute în timpul liber sau în incinta unităților de învățământ.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un bărbat de 52 de ani ARESTAT pentru tâlhărie! Victima e din Ștefănești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: