1,5 MILIARDE LEI PENTRU ARGEŞ. Piteşti – asfalt nou şi piste de biciclete pe Fraţii Goleşti şi Nicolae Dobrin

de | 13.07.2022 10:00 | Pitești, Administrație

► 171 de proiecte aprobate prin Programul „Anghel Saligny”

Lista obiectivelor de investiţii din judeţul Argeş, finanţate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a fost finalizată şi publicată săptămâna trecută. Conform criteriilor de selectare, pentru judeţul Argeş, din 230 de solicitări, au fost aprobate 171 de obiective, în valoare totală de 1.537.565.799,19 lei, ceea ce reprezintă circa 55% din cuantumul tuturor solicitărilor.

Finanţare de 5,4 milioane euro pentru Piteşti

Primăria Piteşti are aprobate două proiecte, în valoare totală de peste 5,4 milioane euro. Un prim proiect vizează reabilitarea a două importante artere din municipiul reşedinţă de judeţ, bulevardul Fraţii Goleşti şi strada Nicolae Dobrin, pentru care a fost aprobată o finanţare de 14.960.901,30 lei. În cadrul acestui obiectiv de investiţii, pe b-dul Fraţii Goleşti se vor efectua lucrări de refacere a îmbrăcăminții asfaltice pe toată zona carosabilă, de la intersecția acestuia cu str. Calea Craiovei și până în intersecția (prelungirea) cu b-dul Petrochimiștilor, cu asigurarea scurgerii apelor meteorice către canalizarea existentă în zonă, lucrări de refacerea trotuarelor, a parcărilor existente și va fi creată o pistă de biciclete.

Pe strada Nicolae Dobrin, va fi refăcut asfaltul de la intersecția cu str. Smeurei și până în intersecția cu str. Războieni, proiectul incluzând de asemenea reabilitarea trotuarelor şi amenajarea unei piste de biciclete.

De asemenea, Primăria Piteşti mai obţine şi banii necesari reabilitării podului peste pârâul Bascov, amplasat pe strada Depozitelor, Ministerul Dezvoltării aprobând alocarea a 12.270.515 lei pentru acest obiectiv de investiţii. Potrivit expertizei tehnice realizate în toamna anului trecut, lucrările constau în executarea unui pod nou din beton prefabricat.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a semnat! 99 de stații de autobuz din Pitești vor fi ultra-modernizate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Frații Golești | Ministerul Dezvoltării | Nicolae Dobrin | Pitești | Primăria Pitești

Ultimele articole