1,5 MILIARDE LEI PENTRU ARGEŞ. Mioveni – 25 milioane lei pentru centura oraşului

de | 13.07.2022 11:00 | Mioveni, Administrație

► 171 de proiecte aprobate prin Programul „Anghel Saligny”

Lista obiectivelor de investiţii din judeţul Argeş, finanţate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a fost finalizată şi publicată săptămâna trecută. Conform criteriilor de selectare, pentru judeţul Argeş, din 230 de solicitări, au fost aprobate 171 de obiective, în valoare totală de 1.537.565.799,19 lei, ceea ce reprezintă circa 55% din cuantumul tuturor solicitărilor.

Centura oraşului Mioveni va avea 4,1 km

Proiectul privind „Varianta ocolitoare a orașului Mioveni (centură) – Tronson I” reprezintă un deziderat mai vechi al administraţiei locale conduse de primarul Ion Georgescu, a cărui materializare se conturează în sfârşit, graţie finanţării de 25 milioane lei aprobate săptămâna trecută de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul „Anghel Saligny”. Valoarea totală a proiectului care are ca principal obiectiv descongestionarea traficului din oraşul constructorilor de maşini este de 40.897.428,45 lei (inclusiv TVA).

Centura oraşului Mioveni va avea 4,1 km şi va fi tip drum naţional, cu două benzi, cu bandă de biciclişi pe partea dreaptă şi troturar pe partea stângă. Proiectul cuprinde, de asemenea, un pod peste râul Argeșel (la km 1+880), un pasaj la nivel peste calea ferată (la km 2+650), patru podețe, precum și iluminatul public. Prin realizarea variantei ocolitoare se creează premisele unor noi oportunităţi pentru populaţie și pentru agenţii economici, realizându-se totodată legături eficiente cu DN73 şi DN73D. Durata de implementare a proiectului este de 24 luni de la data semnării contractului de finanțare.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primul aqua park din Argeș va fi la Mioveni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu | Ministerul Dezvoltării | Mioveni

Ultimele articole