Așa da! Animalele vor fi apărate de avocați. În ce țară s-a luat această măsură

de | 18.04.2023 17:46 | Știri, După subiect, Lifestyle

Așa da! Animalele vor fi apărate de avocați. În ce țară s-a luat această măsură

O măsură care ar putea fi luată drept exemplu și în societatea românească, a fost introdusă într-o țară aflată nu prea departe de România.

Este vorba de inițiativa unei organizații, potrivit căreia animalele vor putea să fie reprezentate și apărate de un avocat în cazul abuzurilor.

Inițiativa a apărut în Grecia, acolo unde organizația non-profit, numită Dog s Voice, a pus bazele unei platforme care oferă cetățenilor îndrumare juridică gratuită și reprezentare în instanță, în cazul situațiilor de abuz asupra animalelor, conform Antena 3 CNN.

Astfel, drepturile animalelor vor fi apărate de către avocați pregătiți în acest sens.

Deși sunt atât de mulți concetățeni de-ai noștri care cred că niciun animal nu ar trebui să fie abuzat și tratat ca un lucru, constatăm că sunt foarte puțini cei care au pregătirea necesară pentru a apăra drepturile animalelor în fața sistemului de justiție din Grecia”, a declarat Elena Dede, avocat și fondator al Dogs’ Voice.

În acest context, cetățenii din Grecia care doresc să devină avocați, vor participa la un atelier de lucru, în cadrul căruia vor afla cum să apere drepturile animalelor în fața instanțelor de judecată.

Foto descriptiv Aktual24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Polițiști moderni! Amenzi direct din aplicație!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: