ANM anunță alertă! Un ciclon ajunge deasupra României!

de | 22.11.2022 22:54 | Știri, Eveniment, Național

Potrivit antena3.ro, un ciclon care traversează în prezent Croația și în Serbia, se îndreaptă către România. Cod roșu de vreme rea! Ce anunță Alina Șerban, meteorolog ANM!

Sistemele frontale asociate acestui nucleu ciclonic se deplasează treptat către zona țării noastre, astfel încât va determina, într-o primă fază, intensificări ale vântului. Deja se resimt la momentul acesta în sudul Banatului și în zona montană aferentă.

În orele următoare în această noapte în prima parte a zilei de mâine vom avea intensificări de 60-70 de kilometri pe oră în sudul Banatului, de peste 90-100 de kilometri pe oră pe crestele Carpaților Meridionali, în mod deosebit acolo unde mare atenție deja s-a depus un strat de zăpadă, astfel încât aceasta va fi spulberată.

În același timp, această formațiune, prin sistemele frontale asociate, va aduce și precipitații în general sub formă de ploaie în această noapte în partea de vest, de sud-vest a teritoriului, iar mâine le vom regăsi în jumătate estică și pe arii mai restrânse, în rest, nu foarte însemnate cantitativ, iar pe crestele montane foarte înalte vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.” , a explicat Alina Șerban, meteorolog.

 

Foto descriptiv. Sursa Foto Playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Dumnezeu e mare! Traiește, deși mașina este praf!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: