ANM anunță COD ROȘU de vreme extremă!

de | 07.07.2022 08:44 | Știri, Eveniment, Național

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un Cod roșu de averse torențiale în mai multe județe din țară. În prim-plan, acesta este valabil pentru județele Giurgiu și Teleorman, dar acesta vizează localități și din Argeș. Avertizarea emisă de către meteorologi este valabilă până în cursul zilei de joi.

Totodată, codul portocaliu de averse și vijelii este în vigoare până în ora 12.00 în jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia şi nord-estul Olteniei.

Sunt vizate localitățile Mihăilești, Ghimpați, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Letca Nouă, Singureni, Grădinari, Clejani, Mârșa, Iepurești și Bulbucata, din județul Giurgiu.

De asemenea, în județul Teleorman, fenomenele extreme se pot produce în localitățile Videle, Orbeasca, Botoroaga, Călinești, Blejești, Vârtoape, Trivalea-Moșteni, Gălăteni, Băbăița, Mereni, Olteni, Vedea, Frăsinet, Rădoiești, Cosmești, Talpa, Scurtu Mare, Drăgănești de Vede, Drăcșenei, Săceni, Moșteni, Necșești, Purani, Sfințești și Crevenicu, potrivit ANM.

Totodată, în jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia şi nord-estul Olteniei vor fi averse torenţiale, vijelii (rafale de peste 70 – 80 km/h), frecvente descărcări electrice şi grindină până pe data de 7 iulie, ora 12:00.

Astfel, judeţele avertizate sunt: Bucureşti, Ilfov, Călăraşi (jumătatea de vest), Ialomiţa (jumătatea de vest), Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea (vest), Buzău (nord), Bacău (vest), Bistriţa – Năsăud (nord şi est), Harghita, Mureş, Neamţ, Suceava, Botoşani, Iaşi.

 

Foto descrptiv/Sursa Stirile ProTV

Citiți, de asemenea pe anchetaonline.ro

Acum! Accident cu victimă în Argeș!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | ANM | Bacău | Buzău