Anul școlar ar putea fi încheiat mai devreme! Profesorii se pregătesc de grevă generală

de | 24.04.2023 14:05 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Anul școlar ar putea fi încheiat mai devreme! Profesorii se pregătesc de grevă generală

Anul școlar ar putea fi încheiat mai devreme, din cauza grevei generale cu care profesorii amenință.

În luna mai, sindicatele din învățământul românesc vor organiza o grevă generală. În acest context, anul școlar s-ar putea finaliza luna viitoare.

Greva generală este organizată de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională a Sindicatelor „Alma Mater”, care precizează că nu sunt de acord cu înghețările salariale anunțate de coaliția de guvernare.

Sindicaliștii urmează să aibă discuții cu Guvernul, iar data de 22 mai reprezintă termenul limită pe care profesorii l-au acordat politicienilor pentru a găsi soluții reale pentru nemulțumirile lor.

În funcție de aceste discuții, se va decide dacă anul școlar se va încheia cu o lună mai devreme.

Amintim că Guvernul a anunțat că va lua măsuri pentru a acoperi gaura de 20 de miliarde de lei din bugetul de la stat, iar printre aceste măsuri s-ar putea număra și înghețarea salariilor bugetarilor, precum și a angajărilor.

Foto B1TV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă minivacanță! Câte zile libere mai au românii în 2023

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole