Apelul de proiecte se deschide pe 11 august. Bani europeni pentru formarea angajaților

de | 01.08.2023 17:37 | Știri, Economic, Național

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) anunță că lansează vineri, 11 august, apelul de proiecte ”Ține pasul” finanțat prin Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027, cu un buget total de 111,83 milioane de euro, dedicat formării profesionale continue a forței de muncă în contextul digitalizării și al evoluțiilor tehnologice.

Proiectele finanțate în cadrul acestui apel se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, angajate cu contract individual de muncă, inclusiv persoane care ocupă poziții de management, din întreprinderi publice și private, anunță MIPE în informarea publicată. Beneficiarii eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt furnizorii de formare profesională continuă publici și privați și furnizorii de servicii de consiliere și orientare profesională, autorizați conform legii. Ghidul solicitantului poate fi consultat AICI.

Termen limită

Proiectele pot fi depuse prin sistemul informatic MySMIS2021 începând cu data de 11.08.2023, ora 16.00, până la data de 27.11.2023, ora 16.00. Programul Educație și Ocupare 2021-2027, cu o alocare totală de 4,34 miliarde de euro, va asigura intervenții ce vor viza îmbunătățirea pieței muncii (modernizarea instituțiilor, valorificarea potențialului tinerilor și creșterea accesului pe piața muncii), antreprenoriat și economie socială, creșterea accesului la educație prin îmbunătățirea participării la învățământul antepreșcolar și preșcolar, prevenirea părăsirii timpurii a școlii, creșterea accesului/participării grupurilor dezavantajate la educație și formare profesională, dar și prin îmbunătățirea calității serviciilor educaționale, adaptarea la piața muncii și tehnologii.

Sursă foto: Facebook MIPE.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Instituțiile sunt vizate. Programul Asistență Tehnică lansează al doilea apel de proiecte

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MIPE