Percheziții de amploare în Argeș și Mehedinți! Prejudiciu de peste 7 milioane de lei

de | 01.08.2023 17:22 | Știri, Eveniment, Județean

Astăzi, 1 august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Argeș au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județele Argeș și Mehedinți, în două cauze penale.

În primul caz, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privata, uz de fals și delapidare ce a produs consecințe deosebite.

În acest caz, potrivit cercetărilor, trei persoane, de 64, 40 și 33 de ani, alături de alte două persoane, de 65 și de 71 de ani, prin intermediul a două societăți, ar fi fraudat patrimoniul unei societăți, în urma procedurilor de reorganizare și de faliment care s-au derulat față de această societate, prin vânzarea în mod fraudulos a unui bun imobil și prin retragere de numerar din societate pe baza unor documente falsificate.

Prejudiciul stabilit până în acest moment este de 5.211.072,95 lei.

În cel de-al doilea caz, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare cu privire la săvârșirea infracțiunilor de gestiune frauduloasă și distrugere.

Potrivit cercetărilor, în perioada septembrie 2019 – 30 iunie 2020, un bărbat, de 45 de ani, administrator al unei societăți din Pitești, ar fi încredințat unei alte societăți mai multe autovehicule pentru a fi folosite la derularea contractelor de colaborare (servicii de transport persoane). Însă, autovehiculele în cauză ar fi fost achiziționate în sistem leasing, iar societatea administrată de bărbatul de 45 de ani nu deținea acordul sau consimțământul firmei de leasing, privind transmiterea către terți a dreptului de folosință asupra bunurilor, obligații asumate prin contractele de leasing.

De asemenea, bărbatul ar fi refuzat să restituie firmei de leasing, 8 autovehicule.

În urma ridicării silite a acestora de către executorul judecătoresc, s-a constatat că autovehiculele prezentau urme de distrugere, aflându-se într-o stare avansată de degradare. Acestora le lipseau mai multe elemente structurale, de propulsie și aspect, respectiv uși, scaune pasageri, aeroterme, trape de ventilație, piese motor și chiar lipsa motorului în unele cazuri.

Prejudiciul stabilit în acest caz este de 2.773.577 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente finaciar-contabile cu valoare probatorie și au fost duse 3 persoane la audieri.

De asemenea, în cel de-al doilea caz s-a pus sechestru teren și conturi bancare, până la concurența a 2.773.577 de lei.

foto descriptiv Stirile ProTV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Tânăr dornic de senzații tari la volan! A devenit pieton

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole