anchetaonline.ro

Ar putea fi introduse noi sancțiuni pentru elevi! Revin regulile de pe vremea lui Ceaușescu

de | 22.12.2022 11:37 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Ar putea fi introduse noi sancțiuni pentru elevi, conform unui proiect de ordin ce modifică Statutul elevului. Noile reguli amintesc de perioada comunismului, din vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Potrivit propunerii, elevii vor putea fi scoși în fața clasei și certați dacă nu respectă regulile. Totodată, „copiii-problemă” ar putea fi trasferați disciplinar la o altă unitate de învățământ cu scopul de a corecta comportamentul acestora.

Mai mult, ar putea fi introduse noi reguli și în ceea ce privește ținuta elevilor. Deși într-o conferință de presă, ministrul Educației Ligia Deca spunea că „uniforma școlară poate fi o opțiune câtă vreme nu devine instrument de excluziune”, acum situația pare să ia o altă întorsătură. Prin urmare, copiii vor ar putea fi obligați să respecte ținuta vestimentară, iar „lipsa unor elemente de identificare cu școala de care aparțin poate fi sancționată cu observație sau chiar mustrare scrisă”, se arată în propunere.

Și în ceea ce privește asociațiile de elevi ar putea fi introduse modificări. Acestea ar urma să fie validate de consiliile de administrație ale școlilor.

Consiliul de administrație al unității de învățământ validează una din propunerile pentru reprezentantul elevilor”, se arată în proiect.

Propunerea a fost publicată pe edupedu.ro, însă modificările vor fi discutate după Crăciun, Ordinul fiind retras de pe ordinea de zi.

Foto descriptiv Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

500 de lei pentru fiecare persoană! Banii intră până vineri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: