ARGEȘ. Activitate de distrugere a muniţiei găsită neexplodată, din timpul celor două războaie mondiale

de | 05.11.2023 10:40 | Județean, Eveniment

Vineri, 3 noiembrie, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş a desfăşurat într-un poligon amenajat în localitatea Suseni, o activitate de distrugere a muniţiei găsită neexplodată, din timpul celor două războaie mondiale, pe raza județului Argeș.

muniție distrusă
ISU Argeș informează că este deja a doua misiune de distrugere controlată din acest an și specifică faptul că de această dată au fost asanate proiectile explozive, grenade și alte elemente de muniție.
muniție distrusă
Un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Bradu și Punctul de Lucru Rociu, au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor și intervenția medicală, la nevoie, pe timpul misiunii.
Din fericire nu au fost semnalate incidente, iar pentru asigurarea restricționării traficului în zonă și siguranței în poligon, la fața locului, au fost prezente câte un echipaj de la Inspectoratele de Jandarmi și de Poliție ale județului Argeș.
Dat fiind faptul că aceste elementele explozive sunt descoperite, de obicei, de către cetățeni, iar pericolul la care sunt expuși este deosebit de mare, ISU Argeș reamintește care sunt măsurile prin care se pot evita situațiile nedorite:
⛔ Nu trebuie să atingeți aceste elemente;
⛔ Nu trebuie să le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite;
⛔ Nu încercați să demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.
muniție distrusă
Atenție!!!
Pirotehnicienii argeșeni reamintesc cetăţenilor că aceste elemente sunt foarte periculoase.
În ciuda stării acestora de degradare, munițiile rămase neexplodate pot fi încă active și manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii”, mai precizează ISU Argeș. 
De asemenea, trebuie menționat faptul că, persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate, au obligația de a apela numărul unic de urgență 112, pentru a anunța ce au constatat, în caz contrar autoritățile vor aplica sancțiuni potrivit legislației în vigoare.
Foto / Video: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole