Conflict între Lasconi și Strugariu pe tema familiei tradiționale

de | 05.11.2023 10:14 | Politic, Național

După ce Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a precizat că a votat ”Da” la referendumul pentru familia tradițională din 2018, copreşedintele partidului REPER, Ramona Strugariu, a afirmat despre declarațiile primarului USR că ”se numeşte ipocrizie politică şi este exact lucrul care i-a demotivat şi descurajat pe oameni în a mai face pasul spre politică”. 

Întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex, Elena Lasconi, a precizat, potrivit celor de la stiripesurse.ro: ”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”. Aceasta a mai adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională şi a votat ”DA”. Întrebată dacă răspunsul nu va stârni critici în rândul votanţilor USR, aceasta a explicat: ”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”.

Referitor la declarațiile făcute de Elena Lasconi, copreşedintele partidului REPER, deputata europeană Ramona Strugariu, a explicat în ultima postare publicată pe pagina de Facebook, că: ”Eu nu am o problemă cu faptul că doamna Elena Lasconi a votat «Da» la referendumul pentru familia tradiţională. E o opţiune de cetăţean la fel ca orice altă opţiune pe care ne-o putem exercita prin vot”. Deputata europeană a mai precizat că are, în schimb ” o mare problemă cu faptul că în aceste condiţii, doamna Elena Lasconi deschide lista candidaţilor la europarlamentare a unui partid care face parte din cea mai liberală familie europeană şi a unui grup politic care apără drepturile omului în fiecare zi. Și unul dintre lucrurile fundamental înrădăcinate în valorile și principiile familiei europene în care se află partidul dumneaei și unde candidează este acesta, iar asta se numește ipocrizie politică și este exact lucrul care i-a demotivat și descurajat pe oameni în a mai face pasul spre politică sau în a mai crede că politic încă mai e posibil să se schimbe ceva în România. E exact aceeași minciună în care ne-am scăldat și până acum. Dacă aș fi în locul ei, nici n-as mai candida.”

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Elena Lasconi și Facebook Ramona Strugariu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

USR Pitești: ”Dorința noastră a fost să-i implicăm pe tinerii din Pitești în luarea deciziilor care îi privesc”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: