Argeș. Angajat al CFR prins băut în timpul serviciului

de | 22.04.2024 09:03 | Județean, Eveniment

În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024, polițiștii de la transporturi, alături de reprezentații Autorității de Siguranță Feroviară Română, au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe infrastructura națională de căi ferate.

Astfel, în trimestrul I din anul 2024, forțele de ordine au efectuat 332 de controale, au legitimat 1.104 persoane cu atribuții în siguranța circulației și au făcut verificări în 219 unități de cale ferată și 80 de trenuri.

În urma acestor acțiuni, 10 angajaţi de la Căile Ferate care supravegheau siguranţa circulaţiei s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinşi băuţi la serviciu.

Printre cei depistați sub influența alcoolului la locul de muncă se află și un impiegat din Argeș.  Pe 3 februarie 2024, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, împreună cu reprezentanți din conducerea unei stații CF, au efectuat un control la biroul de mișcare din incinta stației CF, unde au testat personalul de serviciu.

Potrivit Poliției Române, în urma testării impiegatului de serviciu, a rezultat 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării, acesta a fost dus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Pentru fapta sa, impiegatul s-a ales cu dosar penal, pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

Incidente asemănătoare au fost descoperite și în alte zone ale țării

Cel mai grav caz a fost la Bucureşti, unde paznicul unei bariere avea alcoolemie de 1,39 în aerul expirat.

Incidentul a avut loc pe 1 februarie, iar polițiștii Serviciului Regional de Poliție Transporturi București – Serviciul de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor au fost sesizați prin apel la 112, cu privire la faptul că un lucrător CF se află sub influența băuturilor alcoolice, în timpul serviciului.

În urma apelului, oamenii legii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că paznicul de barieră prezenta halenă alcoolică.

El a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatul testării, bărbatul a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, transmite Poliția Română

Și polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj au depistat doi angajați CF, aflați în timpul serviciului, sub influența băuturilor alcoolice.

Este vorba despre un impiegat de mișcare și un manevrant vagoane.

De asemenea, la data de 18 ianuarie 2024, un mecanic de locomotivă, aflat la volanul unui tren care circula pe ruta București Nord – Brașov, a fost depistat cu o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,03% mg/l.

Totodată, pe16 martie, polițiștii de la Postul de Poliție Transporturi Feroviare Timișoara au fost informați că un lucrător din stația CF a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice în timpul serviciului.

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana depistată a fost transportată la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.”, transmite Poliția Română

foto descriptiv adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de ploaie pe A1 și DN 7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR

Ultimele articole