Argeș – Anunț de interes transmis de Casa Județeană de Pensii

de | 22.12.2022 16:35 | Știri, Administrație, Județean

  • Noutăți legislative în domeniul asigurărilor sociale!

 

Casa Județeană de Pensii Argeș aduce la cunostinta beneficiarilor sistemului public de pensii, urmatoarele modificări la sistemul public de pensii:

I. De le 1 ianuarie 2023 câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat va fi de 6.789 lei.

salarii-bani-pensii-argeș

Foto Ora de Sibiu

 

II. Tot de la 1 ianuarie 2023, cuantumul ajutorului de deces in cazul asiguratului sau al pensionarului va fi de 6.789 lei.

În cazul unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, cuantumul ajutorului de deces va fi de  3.395 lei.

Aceste modificări au în vedere prevederile Legii nr. 369/2022 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

 

pensii argeș ajutor

 

Reamintim faptul că în prezent ajutorul de deces este de 6.095 de lei.

De menționat că, ajutorul se acordă în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, iar de el beneficiază o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, oricare persoană care face această dovadă.

Acesta se acordă în baza unei cereri și a certificatului de deces, fiind necesară dovada cheltuielilor efectuate.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Casa Judeţeană de Pensii