Argeşul dă o nouă generaţie de medici! Copii realizaţi, părinţi fericiţi

de | 03.08.2023 20:45 | Din ediția tipărită, Eveniment, Importante, Știri

Facultatea de medicină a devenit visul multor tineri, deşi examenul care îi  selectează pe viitorii medici reprezintă, de departe, cel mai dificil dintre concursurile de admitere la o facultate din România. Anul acesta, în ciuda faptului că este un examen extrem de dificil, mulţi absolvenţi ai liceelor de top din Argeş au fost admişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” (UMFCD).

Printre părinţii tinerilor care au optat pentru această facultate şi care sunt în culmea fericirii după ce săptămâna trecută s-au afişat rezultatele se numără şi o serie de persoane cunoscute din viaţa publică a Piteştiului.

Pentru a intra la medicină, liceenii învaţă pe brânci la materiile de examen cel puţin în ultimii doi ani de liceu, însă, odată intraţi, greul abia atunci începe, pentru că au în faţă şase ani de învăţământ universitar şi alţi şase ani de rezidenţiat, după care o viaţă întreagă de învăţare continuă, în condiţiile în care medicina avansează permanent. În aceste condiţii, este lesne de înţeles că un loc pe listele de admişi la o astfel de facultate nu este la îndemâna oricui.

Sunt extrem de încântat şi mulţumit pentru faptul că există copii la 18-19 ani care învaţă şi care vin la un examen de admitere dificil, care are anumite cerinţe şi, iată, că aceşti copii aleg un drum nu uşor, un drum greu” – a spus săptămâna trecută decanul UMFCD, nimeni altul decât medicul argeşean Cătălin Cârstoiu.

Anul acesta, UMFCD a organizat concurs pentru 1.625 de locuri, dintre care 1.245 finanţate de la bugetul de stat şi 380 cu taxă.

Argeşul are o nouă generaţie de viitori medici, absolvenţii de liceu din promoţia 2023 optând la greu pentru facultăţile de profil. Şi nu oricum, ci cu rezultate remarcabile, mulţi dintre ei obţinând peste 90 de puncte din 100, ceea ce reprezintă un rezultat excepţional raportat la gradul de dificultate al examenului.

familia clipici

► Printre proaspeţii admişi la Medicină, la UMFCD Bucureşti, se numără şi Alexandru-Mihai Clipici, fiul directorului Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni, Marian Clipici.

Ai făcut din viața ta cel mai frumos spectacol, iar nouă ne-ai rezervat cele mai bune locuri. Urmarea vocației de a-ți ajuta semenii este motivul pentru care ai ales Facultatea de Medicină și ne-ai făcut cei mai mândri părinți. Vom fi lângă tine mereu și te vom susține necondiționat. Îti mulțumim, copil bun!” – a scris managerul Marian Clipici într-o postare pe pagina sa de socializare.

familie adrian moisescu

► A intrat la Medicină, tot la Bucureşti, şi Mara Moisescu, fiica lui Adrian Moisescu, director tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, dar şi Diana Jianu, fiica directorului mai multor benzinării OMV-Petrom din zona Piteşti-Mioveni, omul de afaceri Nicu Jianu.

3-nicu jianu si diana jianu

Felicitări, Diana! Îți mulțumesc pentru bucuriile și emoțiile oferite! Sunt mândru și fericit să-ți fiu tată și tu mie, fiică. Succes pe lungul drum pe care ai ales să mergi în viață! Sunt convins că vei fi la fel de frumoasă și în halatul alb!” – este mesajul emoţionant transmis de omul de afaceri fiicei sale cu ocazia admiterii la medicină.

Când pasiunea pentru medicină se moşteneşte din familie

4-familie medici georgescu bun

► Medicina a fost o opţiune cumva naturală pentru unii absolvenţi de liceu, în condiţiile în care părinţii au îmbrăţişat aceeaşi carieră. Astfel, student la Medicină din această toamnă este şi Bogdan Georgescu, fiul cel mare al medicilor Anca şi Marin Georgescu. În vreme ce mama, Anca Georgescu, este oftalmolog, tatăl este fost chirurg militar, acesta pensionându-se recent de la Spitalul Militar, dar lucrează încă în propria clinică, precum şi la Spitalul Muntenia. Rămâne de văzut pentru ce specializare medicală va opta fiul.

5-Diana si Adina Radu fete dr Radu Sp Militar familia

► Şi medicul Remus Radu, şeful laboratorului de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu”, are motive de mândrie, după ce mezina familiei, Diana Radu, a fost admisă şi ea la Medicină. Astfel, dr. Radu va avea două tinere doctoriţe în familie, după ce fiica cea mare, Adina, a absolvit anul trecut aceeaşi facultate.

5-eliza marinescu enescu

► O altă familie de medici a căror fiică a ales să le urmeze exemplul este Marinescu-Enescu. Eliza Marinescu-Enescu, fiica medicului dermatolog Flavius Marinescu şi a cardiologului Rocsana Marinescu a fost admisă la UMFCD în această vară.

familia barbu

► Bucurie şi în familiile colegilor noştri de breaslă Elena Marta şi Mădălina şi Daniel Barbu. Maria Barbu, fiica fostului redactor-şef de la „Societatea argeşeană”, în prezent director sportiv la CS Mioveni, a obţinut una dintre cele mai bune medii de admitere dintre viitorii medici argeşeni.

7-david marta

► De asemenea, şi David Marta, fiul jurnalistei Elena Marta şi al unuia dintre cei mai cunoscuţi fizioterapeuţi din Piteşti, Gigi Marta, este proaspăt admis la aceeaşi facultate.

familia banuta

► Pe lista „mediciniştilor” a intrat şi Alexandru Bănuţă, fiul lectorului universitar doctor Mariana Bănuţă, de la Universitatea din Piteşti.

8 ana surlea si ana oprea e1690889396401 - Argeşul dă o nouă generaţie de medici! Copii realizaţi, părinţi fericiţi

►Din toamnă, este studentă la medicină şi Ana Surlea, fiica fostei judecătoare Ana Oprea, de la Judecătoria Piteşti.

10-vacarescu

► O performanţă de excepţie o reprezintă prezenţa pe lista admişilor a unui sportiv remarcabil pe care îl are Argeşul: Antonio Văcărescu este dublu campion naţional de juniori la mountain-bike, iar la admiterea din acest an a fost admis la Facultatea de Medicină Generală din Timişoara.

Neamu Caraveteanu Cholewinscki - Argeşul dă o nouă generaţie de medici! Copii realizaţi, părinţi fericiţi

Eduard Neamu, Mihnea Caravețeanu, Konrad Cholewinscki și Ana Alexandrescu sunt alți patru tineri frumoși și deștepți din Argeș care au ales cariera medicală și au intrat cu note mari la UMFCD.

Alexia Maria Bala

► Performanță similară și pentru Alexia Maria Bâlă,  fata comisarului-șef Leonard Bâlă, absolventă de „Brătianu”, admisă de asemenea la UMF „Carol Davila” în urma cu câteva săptămâni.

eduard miu

Eduard Miu este singurul absolvent al Liceului Teoretic „Ion Cantacuzino” (mai cunoscut ca Liceul Sanitar din Piteşti) care a reuşit să intre anul acesta la medicină, fiind admis la facultatea din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Succesul lui Edi trebuie apreciat cu atât mai mult cu cât este şi sportiv de performanţă, cu rezultate remarcabile (precum locul 4 la 4×100 mixt combinat la campionatele nationale din 2022), renunţând la antrenamente şi competiţii cu doar trei luni înainte de examenul de admitere.

Felicitări tuturor tinerilor argeşeni admişi la Facultatea de Medicină!

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cele mai bune şcoli din Piteşti – pepiniere pentru liceele de top

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: