Argeș: Firme amendate pentru nereguli silvice!

de | 17.11.2023 13:08 | Județean, Eveniment

În perioada 14-16 noiembrie, polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Au fost verificate 12 societăți comerciale.

În urma verificărilor, au fost aplicate 12 amenzi în valoare totală de 111.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de 271,89 mc de material lemnos, în valoare totală de 109488,47 de lei, din care 63.73 mc cherestea rășinoase, în valoare de 58950,25 de lei, 208,16 mc lemn de foc și lemn rotund de diferite specii, în valoare de 50538,22 de lei.

Printre firmele luate la ochi de oamenii legii se află și un depozit de material lemnos, cu punctul de lucru în municipiul Câmpulung.

În urma unui control, efectuat de polițiști, în cursul zilei de marți, 14 noiembrie, oamenii legii au constatat nereguli, mai exact diferențe între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația S.U.M.A.L. 2.0 și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului.

Prin urmare, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

În urma verificării și a comparării stocului scriptic cu cel faptic, a rezultat că societatea nu deținea în depozit cantitățile de 4,56 mc de lemn de foc plop și 5,19 mc lemn rotund pentru construcții.
Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare valorică pentru cantitățile de material lemnos rezultate ca diferențe față de stocul scriptic, valoarea totală a întregii cantități de material lemnos confiscate fiind de 1657,20 de lei.”, transmite IPJ Argeș

Sancționat a fost și un agent comercial din domeniul depozitării de material lemnos, din localitatea Tigveni.

În urma verificării și a comparării stocului scriptic cu cel faptic, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, împreună cu polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică și specialiștii Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au constatat că societatea deținea, în depozit, cantitatea de 5,88 mc lemn rotund molid, fără documente de proveniență, precum și faptul că nu deținea în depozit cantitatea de 14,85 mc, resturi de lemn și deșeuri.

Ca urmare a celor constatate, agentul comercial s-a ales cu două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare valorică pentru cantitățile de material lemnos rezultate ca diferențe față de stocul scriptic, precum și confiscare fizică pentru cantitățile de material lemnos fără proveniență justificată, valoarea totală a întregii cantități de material lemnos confiscate fiind de 5.288,61 de lei.”, transmite IPJ Argeș

De sancțiuni nu a scăpat nici un depozit de material lemnos, cu punctul de lucru în localitatea Davidești. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat diferențe între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația S.U.M.A.L. 2.0 și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului.

El a fost sancționat cu 15.000 de lei.

În urma verificării și a comparării stocului scriptic cu cel faptic, a rezultat că societatea nu deținea în depozit cantitățile de 16,13 mc, lemn specia fag, 5,98 mc lemn specia carpen și 18,52 lemn specia gorun.
Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare valorică pentru cantitățile de material lemnos rezultate ca diferențe față de stocul scriptic, valoarea totală a întregii cantități de material lemnos confiscate fiind de 9484,82 de lei.”, mai transmite IPJ Argeș

În cursul zilei de ieri, 16 noiembrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Biroul Județean Argeș, au verificat un depozit de material lemnos din localitatea Ciofrângeni.

În urma verificărilor, autoritățile au constatat că societatea nu deținea în depozit, cantitatea de 44,03 mc lemn de fag, iar în perioada 27.05-29.05.2023, a primit în depozit, fără documente de proveniență, cantitatea de 39,231 mc de material lemnos.

Prin urmare, depozitul s-a ales cu 2 amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare valorică pentru cantitățile de material lemnos rezultate ca diferențe față de stocul scriptic, precum și confiscare fizică pentru cantitățile de material lemnos fără proveniență justificată, valoarea totală a întregii cantități de material lemnos confiscate fiind de 20.612 lei.”, transmit reprezentanții IPJ Argeș

Foto descriptiv Ziarul Unirea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânără căzută într-un tub de canalizare, salvată după două ore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș